Ni år siden Gerrard-finalen

Det er i dag nøyaktig ni år siden FA-cupfinalen mellom Liverpool og West Ham på Millennium Stadium i Cardiff. En finale som i ettertid har gått inn i historiebøkene som «Gerrard-finalen».

Liverpool spilte sin 13. FA-cupfinale, og hvilken dramatisk finale det ble. Liverpool fikk en marerittstart med selvmål av Jamie Carragher etter tjue minutters spill, og lå under med 2-0 før halvtimen var passert.

Djibril Cissé ga imidlertid de helrøde nytt håp med en redusering 13 minutter før pause. En scoring av det vakre slaget.

Ni minutter ut i andre omgang utlignet Steven Gerrard, da han sendte ballen knallhardt opp i hjørnet. Men gleden ble kortvarig. Ti minutter senere var West Ham tilbake i føringen da et innlegg fra Paul Konchesky gikk over Pepe Reina og rett i mål.

Minuttene tikket avgårde, og det så ut som West Ham skulle stikke av med pokalen. På overtid dukket imidlertid Captain Fantastic opp, og med et langskudd fra 30 meter, som Hammers-keeper Hislop bare hørte suset av, sørget han for ekstraomganger.

Ekstraomgangene ble målløse, og det hele ble avgjort på en straffespark-konkurranse som Liverpool vant 3-1, og hvor Pepe Reina ble den store helten.