Ojo imponerte i debuten

Fem utlånte Liverpool-spillere fikk spilletid i går, én satt på benken og to var ikke med troppen. Sheyi Ojo fikk ikke starte, men kom inn og gjorde en god figur i Wigan-debuten.

Lille vant sin første ligakamp siden 10. januar da Nolan Roux og Marcos Lopes sørget for 2–1 over Montpellier. Divock Origi satt på benken fra start, men ble byttet inn med tjue minutter igjen å spille. Da ledet Lille allerede med to mål, før vertene reduserte på tampen. Klubben ligger nå midt på tabellen, tiendeplass, etter 24 runder.

Fire plasser over ligger Bordeaux, som endelig vant en ligakamp igjen. Tiago Ilori startet i midtforsvaret, spilte hele kampen og holdt nullen mot Évian på bortebane. Dette var Bordeaux sin første Ligue 1-seier sien 6. desember, og Ilori startet sin andre seriekamp på rad for første gang siden oktober.

Luis Alberto var ikke med i kamptroppen da Málaga tapte 1–4 for Levante på bortebane. David Barral scoret hat-trick for vertene etter at Juanmi hadde gitt Málaga ledelsen. Kalu Uche satte inn kampens siste. Málaga bekler syvendeplassen i La Liga.

I Premier League fikk ikke Sebastián Coates spilletid for Sunderland borte mot Swansea, men han så laget sitt lede 1–0 til pause fra benken. Waliserne utliknet imidlertid etter timen spilt, og det endte med poengdeling. Bortsett fra de tolv siste minuttene 1. januar har den høyreiste midtstopperen bare fått spille FA-cupfotball etter nyttår.

João Carlos Teixeira fikk spille samfulle minutter, men klarte ikke å forhindre et nytt nederlag for Brighton. Laget ledet kampen på sørkysten, men bare i to minutter. Det sto 1–1 til pause, og i andre omgang gikk motstander Nottingham Forest opp i 2–1 og 3–1, før en sen redusering fastsatte sluttresultatet. Brighton ligger nå to poeng over nedrykksstreken i Championship.

Wigan spilte sin 16. strake kamp uten seier, men Sheyi Ojo fikk sin debut da han ble byttet inn etter pause mot Championship-topplaget Bournemouth på DW Stadium. Gjestene ledet komfortable 3–0 da Ojo ble kastet innpå kvarteret etter sidebyttet, og den siste halvtimen vant vertene. Ojo, som markerte seg med flere gode pasninger og finter, ble kåret til Wigans beste spiller til tross for bare en halvtime på banen.

Det ble ingen ny start på Lloyd Jones for Cheltenham, men stoppertalentet kom inn etter 77 minutter mot Burton på hjemmebane. Da ledet gjestene allerede 3–1, og det ble også sluttresultatet.

Eibar hadde ikke Rafael Páez med i troppen som tapte 0–2 for Deportivo fredag kveld. Den unge spanjolen, som ifølge treneren var aktuell til kampen, må dermed vente litt til med debuten i den spanske toppdivisjonen.