Oppfordrer til boikott av oppvisningskamp

Malaysiske fotballsupportere er i harnisk over at Liverpools preseason-kamp i Kuala Lumpur forstyrrer det nasjonale ligaprogrammet, og en supportergruppe oppfordrer nå til boikott av Liverpool-kampen.

Brendan Rodgers sitt mannskap skal spille en treningskamp mot et Malaysia XI den 24.juli, som den siste kampen på lagets to uker lange preseason-tur til Asia og Australia.

En supportergruppe oppfordrer nå imidlertid malaysiske fotballfans til å boikotte kampen, fordi kamper i den nasjonale serien må vike, noe de mener også forstyrrer landslagets forberedelser til VM-kvalifiseringen.

- Dropp billettkjøp. Dra ikke til stadion, lyder oppfordringen fra gruppen.

- Kampen spilles bare for å gjøre det malaysiske fotballforbundet og de som står bak kampen rike. De bør ikke få tjene på tull som dette. Hva er poenget? En seier for Malaysia er usannsynlig, og man kan ikke forvente at gjestene vil yte sitt beste, slik de gjør i en ligakamp, fortsetter pressemeldingen fra gruppen.

Gruppen tror nå at de som står bak Liverpool-kampen vil gi bort billetter for å fylle stadion, som har plass til 80 000 mennesker.

- Får du tilbud om en gratisbillett, ta i mot den, men gå ikke på kampen. Ta i mot så mange billetter som mulig, og riv dem i stykker så ingen andre kan bruke de, lyder oppfordringen.

- Dersom kampen må spilles på et tomt stadion vil det vise fotballforbundet og arrangøren at sirkuskamper ikke hører hjemme i malaysisk fotball. Et tomt stadion vil også vise europeiske klubber at malaysiske fotballsupportere ikke er interesserte i sirkuskamper.