Parry avslører hva som skjedde i kulissene

Rick Parry gir sin versjon av noen av overgangene de siste ti årene.

Rick Parry var daglig leder i Liverpool FC fra sommeren 1998 til sommeren 2009. Mye har blitt skrevet om overganger som ikke ble noe av under hans ledelse, og i et strålende intervju med podcasten The Anfield Wrap gir han sin egen versjon.

 

Simao Sabrosa

 

Benfica-spilleren var på vei til Liverpool, men overgangen gikk i vasken.
 

- Det var den mest bisarre. Han var på flyet på transfer deadline day, og plutselig forsvant presidenten. Avtalen var gjort, presidenten hadde tatt oss i hånda på det. Supporterne skulle protestere, og presidenten bare forsvant.

 

Dani Alves

 

Kanskje den beste høyrebacken i verden de siste ti årene var veldig nær en overgang til Liverpool FC før han gikk til Barcelona

 

- Presidenten i Sevilla er den vanskeligste personen i verden du kan forhandle med. Nest vanskeligste, men ja, han var legendarisk. Forhandlingene pågikk og pågikk, og avtalen med Dani Alves ble gjort for omtrent €17 millioner.

 

- Vi jobbet fryktelig hardt for å få det til, men så mente Rafa det ble for dyrt og sa «nei, vi kan få to spillere i steden», så vi gjennomførte ikke handelen.

 

- Det er ikke Rafas avgjørelse hva vi betaler, men dersom vi må betale €17 millioner for en back var det ikke mer penger tilgjengelig. Skal vi gjøre dette, så blir det ikke flere spillere. Vi kunne få en høyreving og en spiss for den summen.

 

Robbie Keane

 

Det blir hevdet at Parry betalte £20 millioner for Robbie Keane, slik at det ikke var penger igjen til å kjøpe Gareth Barry.

 

- Det er bare tull. Det er bare ikke sant.

 

Gareth Barry/Xabi Alonso

 

- Rafa sa at han trodde vi kom til å miste Xabi Alonso til sommeren, og George Gillett spurte hva han var verdt. £24 millioner minst, svarte Rafa. Om det skjer, hva skal vi gjøre for å erstatte han? Vi kan få Gareth Barry for £12 millioner. Xabi Alonso er verdt dobbelt så mye for Gareth Barry, og vi ville ha dobbelt så mye igjen.

 

- Når vi kom til slutten av sesongen hadde vi akkurat gått ut og brukt £8 millioner på Andrea Dossena. Plutselig kan vi ikke få Gareth Barry for £12 millioner. Han er kapteinen og Villas stjernespiller, så prisen nærmer seg plutselig £18 millioner. Rafa argumenterte at han kan spille i flere posisjoner, også som venstreback - og Gillett sier at vi nettopp har kjøpt en venstreback.

 

- Vi har ikke mottatt noen bud på Xabi. Det var samtaler med Arsenal, hvor det kunne være aktuelt at de ville legge inn et bud på ca £9 millioner. De kom aldri med et bud, men for å være fair med George Gillett - han diskuterte ikke kvaliteten på spillerne, men han sa «Rafa, i desember sa du Xabi Alonso var verdt dobbelt så mye som Gareth Barry. Det vi nå blir fortalt er at Barry vil koste dobbelt så mye som vi får for Xabi Alonso. Hva har skjedd?»

 

- I 2009 kom plutselig Real Madrid inn og la inn bud på £30 millioner. I 2007 sa Rafa at han trodde Real Madrid kom til å komme inn stort for Xabi i sommeren 2008. Det gjorde de ikke.

 

Rafa valgte sider

 

- En dag var det Gillett som støttet Rafa, og den andre dagen var det Hicks. Det var Hicks som ønsket Klinsmann inn. Det var bisart. Rafa valgte side med den som ville støtte ham på overgangsmarkedet.

 

- Jeg og Rafa kom godt overens. Rafa var tøff å jobbe med, men alle managere er det. Jeg tror Rafa så muligheter til å utnytte uenigheten på høyere oppe i klubben. Dersom jeg fortalte han at vi ikke hadde råd til Gareth Barry, ville han sende en epost til Tom Hicks.

 

I podcasten snakker Parry om stadion, Steven Gerrard, tiden sin i klubben og mye, mye mer. Anbefales på det varmeste. Den kan høres her, og prisen er £5 (62 kroner) for en måned for et abonnement.