Pearce: Kontrakten er blitt en distraksjon

Echo-journalist James Pearce mener at kontrakt-sagaen rundt Raheem Sterling er blitt en unødvendig distraksjon både for spilleren selv og Liverpool FC.

Pearce konstaterer at Sterlings agent har takket nei til en femårskontrakt verdt £100,000 i uken, og mener at kontraktsituasjonen til 20-åringen er blitt en unødig distraksjon nå som Liverpool jakter både Champions League-spill og suksess i FA-cupen.

- Samtalene står i stampe, og det ser nå ut som dette vil være situasjonen helt frem til sommeren, skriver Pearce i dagens Liverpool Echo.

- Sterling har takket nei til en lønn som får munnen til å løpe i vann. Hans nåværende basislønn er på £35,000 i uken, men han har i tillegg prestasjonsrelaterte bonuser. Liverpool har tilbudt ham nesten tre ganger så mye, rundt £100,000 i uken, for å forlenge kontrakten med fem år, slår journalisten fast.

- Men for Sterling og hans representant, Aidy Ward, er ikke dette nok. Langt fra nok. Ward insisterer på at Sterling bør ha like mye i lønn som de best betalte spillerne i klubben, og har bedt om samme lønn som Daniel Sturridge, som er på rundt £150,000 i uken, fortsetter Pearce.

- Enkelte mener at Liverpool bare skal holde kjeft og betale Sterling det han ønsker. Hadde de gjort det, ville kontrakten blitt signert i morgen.

- Enkelte supportere frykter at en av toppklubbene i Europa vil benytte sjansen til å lure Sterling bort om Liverpool ikke hoster opp pengene. Etter at man mistet Luis Suarez til Barcelona sist sommer, kan man forstå den frykten.

- Men realiteten er at i nær fremtid er det ingen sjanse for at Sterling blir solgt. Hans nåværende avtale varer til 2017, og Liverpool har ingen intensjon om å lytte til bud på ham i sommer. De vil ikke føle noe press på seg til å selge, uansett om de blir blant topp fire eller ei.

- Sterling må begynne å spørre seg selv om hvem det er som handler i hans beste interesse, mener Pearce.

- Liverpool startet forhandlingene med Ward i oktober. Ward er i ferd med å forlate agentfirmaet Impact Sports Management, for å starte sitt eget agentbyrå. Sterling taper penger for hver eneste uke som går uten at kontrakten som Liverpool har tilbudt ham blir signert, da han fortsatt er på den lønnen han har hatt siden desember 2012.

- Det er mulig at Sterlings hode er fylt opp av løfter om at de store pengene kommer når Real Madrid banker på døren. Men trass i alle spekulasjonene må han være sterk i troen dersom han virkelig tror at den spanske storklubben skal legge inn et kjempebud for å kjøpe ham nå. Real Madrid handler fra øverste hylle, og Sterling er ikke der ennå, fortsetter Pearce.

- Ja, han er ekstremt talentfull og har vært avgjørende for Liverpools opptur under Rodgers etter at han ble flyttet opp som spiss i desember. Han er delt toppscorer i klubben med Steven Gerrard med ti mål så langt denne sesongen.

- Men i en alder av 20 år er han fortsatt i en læreprosess. Det er helt sprøtt å tro at han fortjener samme lønn som 25 år gamle Sturridge.

- Liverpool har utviklet ham siden de hentet ham fra Queens Park Rangers for £500,000 i 2010. Rodgers arvet en uferdig tenåring i 2012, og har gitt ham en scene å boltre seg på og veiledet ham slik at han har blomstret.

- Han ville ikke ha fått spille 118 førstelagskamper i så ung alder i noen annen toppklubb. Den engelske landslagsspilleren har vært heldig som har spilt for en manager som gir unge spillere sjansen.

- Historien er full av eksempler på unge engelske talenter som jakter de store pengene, og hvor karrieren har gått i feil retning som en følge av det. For eksempel Jack Rodwell og Scott Sinclair etter at de gikk til Manchester City.

- Liverpool kommer ikke til å gi etter for Sterlings krav. Dersom de gjorde det, ville representantene til andre spillere begynne å banke på døren. Det er en vanskelig balansegang for klubbene når de skal belønne fremgang, samtidig som de skal sørge for at spillerne beholder motivasjonen.

- Sterling må studere det tilbudet han har fått en gang til, og få en rask slutt på denne sagaen, avslutter Pearce.