Pearce: Latterlig å tro at Rodgers jobb er truet nå

Liverpool Echos James Pearce tror det først vil brenne under beina til Brendan Rodgers om laget er langt unna topp fire ved juletider.

– Å tro at Rodgers jobb er truet på kort sikt er latterlig, etter å ha gitt ham 80 millioner pund å bruke på nye spillere han ønsket, og at han har erstattet trenerstaben i sommer. FSG kommer ikke til å svinge øksa etter en eller to svake resultater.

– Rodgers vil få tid. Men han vet like godt som noen at FSG forventer topp fire denne sesongen. Hvis Liverpool henger etter topp fire i desember, vil det være uunngåelig at presset på ham vil være enormt, skrier James Pearce i et nettmøte på Liverpool Echo torsdag.

Reduserer risiko med Benteke

Selv om mange Liverpool-fans er frustrerte etter 0-3-tapet mot West Ham, minner Merseyside-journalisten om at til tross for tapet ligger Liverpool likt med Manchester United og Arsenal, og tre poeng foran Chelsea, og fire foran Tottenham til nå i sesongen.

Han er i likhet med mange andre opptatt av at man får brukt Christian Benteke bedre på topp.

– Meningen er at det skal være tre på topp, men spesielt mot West Ham ble Benteke veldig isolert. De lange ballene fra Simon Mignolet skal være med på å benytte Bentekes styrke i lufta bedre, samt redusere risikoen fra forrige sesong da keeperen fikk beskjed om å spille kort til forsvarerne. Men de lange ballene til Benteke virker bare om man får andre spillere opp til å støtte ham, og spillere som kan løpe inn bak ham, sier Pearce.

Saken fortsetter under bildet.

Ings inn for Coutinho? 

Et av de store spørsmålene før lørdagens kamp er hvem som skal erstatte Philippe Coutinho, som er suspendert.

– Jeg vil gjerne se Ings komme inn for Coutinho. Da kan man ha Ings og Firmino på hver side av Benteke i en 4-3-3, som Rodgers favoriserer, med Can, Milner og Lucas bak dem.

– Det er nok den mest sannsynlige muligheten, men jeg vil gjerne se han bruke en diamant på midtbanen. Da kunne Ings og Benteke spille som duo på topp, med Lucas som base, Can og Milner på siden og Firmino i fronten av diamanten.

Pearce er sikker på at man får se mer spill med to spisser når Daniel Sturridge, som torsdag var tilbake i full trening, er tilbake på laget. Men han tror også Sturridge da vil være naturlig blant de tre på topp.

– Når alle er friske og tilgjengelige vil jeg tippe at Rodgers vil spille med tre på topp med Benteke, Sturridge og Firmino, det gir rom for enten Coutinho eller Lallana, med Henderson og Milner bak dem, skriver Pearce, som tidligere har uttalt at han får vann i munnen av tanken på de tre på topp

LES OGSÅ: Ballinnehavet har gått ned hver sesong