Premier League: Det skulle vært offside

Har sendt ut brev til samtlige klubber om den nye tolkningen av offsideregelen etter Liverpools mål.

Mandag åpnet Christian Benteke målkontoen for Liverpool, med et mål som i etterkant er blitt heftig diskutert på grunn av Philippe Coutinhos involvering i scoringen. 

Nå har Premier League konkludert med at målet skulle vært avblåst for offside. Mandagens mål er så spesielt at det nå er sendt ut brev til samtlige klubber for å klargjøre den nye tolkningen av offsideregelen, som ble besluttet i sommer.

«Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) har sendt ut en guide for å oppklare eventuelle misforståelser som kan ha oppstått etter målet Liverpool fikk godkjent i mandagens kamp mot AFC Bournemouth,» står det på Premierleague.com.

«Premier League pleier generelt ikke å kommentere avgjørelser gjort av dommerne. Men på grunn av de siste endringene i tolkningen av offsideregelen og fordi den ble klar like før sesongstarten, føler vi at det er på sin plass i dette tilfellet for å informere fans og andre interessenter», skriver de videre. 

I sin forklaring til situasjonen skriver de om Red10, som er Philippe Coutinho:
«Det var et klart forsøk på å treffe ballen av Red10 (strekker ut høyrebeinet i et forsøk på å nå ballen). Ingen kontakt blir gjort med ballen, men ballen er nær Red10. Red10s handling har innvirkning på en motstander, og i dette tilfellet keeperen (keeperen må utsette sin handling for å vente og se om den angripende spilleren er i offsideposisjon hvis han treffer ballen.»

Premier League har også laget denne tegningen for å illustrere når det skal dømmes: 

Her kan du lese enda mer om reglene og se eksempler på situasjoner. 

Se TV 2-studios diskusjon av situasjonen her: