Rodgers frykter slitne spillere i helga

Bare 57 timer etter Liverpool returnerer til England skal de i aksjon mot tittelutfordrer Manchester City i ligaen. Den svært korte hvileperioden kan bli utslagsgivende, sier manageren.

– Det er ikke ideelt, spesielt hvis man ikke får noe hjelp, og vi skal spille tidligkampen på søndag. Det har ikke vært mye vi kunne gjøre med det. Vi forsøker bare å håndtere situasjonen best mulig for å få resultatet vi trenger, forteller Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

Lite søvn etter Europa-kampen

Etter returkampen mot Besiktas torsdag kveld flyr de røde hjem igjen. Rodgers sier at de ikke lander i Nordvest-England før klokka tre på natta. Fredagen skal dreie seg om restitusjon, før de lørdag har én økt på seg til forberedelser.

– Den ekstraperioden på 48 timer som City får, kan bli avgjørende.

Nordiren forklarer at de ikke kommer til å bruke Anfield, som har flomlys, til å trene på kveldstid fordi de ikke vil slite ut gressmatta kort tid før Premier League-kampen. Derfor må de trene mens det ennå er dagslys, og nattesøvnen blir sannsynligvis ikke lang.

– Det hjelper oss heller ikke, sier han.

– Klokka vil være tre på natta når vi er tilbake; spillerne er nok hjemme rundt halv fire. Og så har vi planer om å trene senere samme dag. Nøkkelordet her er hvile. På dette stadiet av sesongen har spillerne fysikken som trengs. Det viktigste er å sove og hvile. De klarer nok ikke å få slappet altfor mye av på flyet ettersom adrenalinet fortsatt pumper etter kampen. De kommer ikke til å sove godt. På fredag handler det derfor om å hvile. Så får vi forberede oss på lørdag, med kamp søndag.

Les også: Emre Can starter trolig på midtbanen

Manageren sier det er mye av grunnen til at Philippe Coutinho ble værende på Merseyside da laget fløy sørover onsdag ettermiddag. Den brasilianske favoritten har startet i 19 strake kamper.

– Jeg måtte la ham bli hjemme. Han har ikke reist. Han er en enestående spiller for oss, en nøkkelspiller, og han har spilt i veldig mange kamper på rad den siste tiden. Dette var en kamp jeg hadde pekt ut for å gi ham hvile, slik at han kunne være hjemme, forberede seg og bli klar til helga.

Oppgjøret mellom Liverpool og Manchester City sparkes i gang allerede klokka 13 søndag.