Rodgers går ikke frivillig

Brendan Rodgers vil respektere klubbens valg dersom han mister jobben, men går ikke uten at han får sparken.

Liverpool linkes stadig til nye managere, mens laget ikke presterer på banen. Brendan Rodgers forstår at spekulasjonene kommer.

 

– Det skjer på alle nivåer, og spesielt på dette nivået. Du vet at det skjer, sier Brendan Rodgers til the Guardian.

 

– Du kan ikke bekymre deg for mye over det. For 16 måneder siden vant vi nesten ligaen, og jeg var årets manager. 16 måneder senere, er du ikke så flink i jobben, selv om du faktisk er bedre i jobben. Jeg mener jeg har gjort det veldig klart, og jeg liker ikke å prate for mye om det - men jeg synes jeg har vist hva jeg kan gjøre når jeg har hatt redskapene til å jobbe. Hva jeg kan levere - så jeg har ikke mistet selvtilliten, sier nordiren.

 

– Jeg vil alltid gjøre mitt beste for klubben, og dersom de bestemmer seg for at de må ha en forandring, så respekterer jeg det fullt ut. Dette er en fantastisk fotballklubb, og det eneste jeg vil er å se den lykkes. Om det ikke er med meg, er opp til andre. Da vet jeg at har gitt alt, og forhåpentligvis får jeg en annen jobb hvor jeg får sjansen til å skape noe spesielt. Mitt fokus er på det som skjer nå, og på å gjøre oss best mulig. Forhåpentligvis betyr det at jeg blir her i en lengre periode, sier han videre.

 

Brendan Rodgers signerte en ny lukrativ fireårskontrakt i mai 2014. Han kommer ikke til å si opp.

 

– Nei, nei, ingen sjanse for det. 

 

– Jeg ønsker å være manager, og målet jeg har satt meg er å komme til 1000 kamper. Jeg vet at for å klare det så er det snakk om over 20 år, men jeg er realistisk. Jeg har realisme i mitt profesjonelle liv, og vet at jeg kanskje må ha fem-seks jobber for å klare det. Jeg ville elske å gjøre det her, men jeg er realist.

 

– Mens jeg er her, vil jeg alltid gjøre det beste jeg kan. Jeg kommer aldri til å si opp, fordi jeg har alltid troen på at jeg kan forbedre spillere og gjøre ting bedre. 

 

Manageren ønsket ikke å uttale seg om han hadde fått lov til å gjøre sine egne signeringer, heller enn i samarbeid med transferkomitéen.

 

– Ansvaret ligger alltid hos manageren. Du velger laget, og det er spillere her som klubben har signert, så det er mitt ansvar å få ut det beste av spillerne, og det vil jeg fortsette med.

 

Han fikk også spørsmål om ikke de svake resultatene var umulig å unngå, når du mister spillere som Luis Suarez, Steven Gerrard og Raheem Sterling.

 

– Det må være opp til andre å avgjøre. Som manager vil jeg jobbe med spillerne som er i klubben, og de som blir hentet inn. Det som er klart, er at i tiden min her har vi hatt spillere av toppklasse, og jeg har vist at jeg kan bygge et lag som spiller en fotball som begeistrer og kan utfordre på den øvre delen av tabellen. Vi mistet de spillerne, men de nye spillerne har kommet inn og har muligheten til å vise at de kan gjøre noe lignende.