Rodgers måtte overbevises om Firmino-kjøp

Av de sju sommersigneringene, var Firmino den eneste som Rodgers ikke ba om selv.

Det er The Telegraph som skriver om spillet bak signeringen av Roberto Firmino, og hvordan han havnet på Anfield.

Chris Bascombe skriver at Brendan Rodgers ble overbevist om Firminos kvaliteter basert på speiderrapporter, og ikke fordi han ba om spilleren selv, som han for eksempel gjorde med Christian Benteke.

Dermed taler mye for at Firmino-signeringen er noe som har kommet ut av arbeidet i transferkomiteen.

Prestisje-kjøp

Det skal ha vært stor prestisje for klubben å få tak på Firmino, etter at flere andre transfermål, som Alexis Sánchez, gikk i vasken det siste året.

Og det var derfor Ian Ayre selv dro til Chile under Copa America for å få brasilianerens signatur. Både Manchester United og Manchester City skal på det tidspunktet ha vist interesse for Firmino.

– Jeg var ikke klar over noen andre konkrete bud på meg, jeg visste bare at Liverpool var interessert i å signere meg, og jeg ønsket å komme hit. Det var interessant da administrerende direktør dro til Copa America for å signere meg, men for meg så var alt allerede på plass, så det var bare en formalitet, sier Firmino til The Telegraph.

Imponert Rodgers

Han sier han jobber hardt for å komme i form og få en startplass i laget, og Rodgers liker hva han har sett av Firmino på treningsfeltet.

– Han ser bra ut på trening, sier Brendan Rodgers til The Telegraph.

– Han er en ordentlig arbeider. Jeg har blitt imponert over kvalitetene hans. Hans arbeidsinnsats og mulighet til å presse var noe av de viktigste tingene for oss da vi bestemte oss for å hente ham.

LES OGSÅ: Benteke gjør oss mer forutsigbare