Rodgers møtte ikke pressen etter kampen

– Det er en stor grad av lettelse i garderoben, sa Gary McAllister da han tok pressekonferansen etter straffedramaet mot Carlisle.

Til tross for seks endringer fra laget som startet mot Norwich i helga, stilte Liverpool et sterkt lag mot League Two-laget Carlisle onsdag kveld. 

Liverpool presset stort på fra start og Danny Ings sendte Liverpool i ledelsen etter 23 minutters spill. Til da hadde gjestene knapt vært ute av egen banehalvdel, men etter 34 minutter kom de tilbake i kampen da Derek Asamoah plasserte ballen bak Adam Bogdan.

47 skudd og 16 på mål 

Liverpool fortsatte å presse ut kampen, men det måtte ekstraomganger og straffespark til for å avgjøre, selv om Brendan Rodgers mannskap hadde hele 47 skudd og 16 av dem på mål iløpet av kampen. 

James Milner satte inn den første straffen, før debutant Adam Bogdan reddet Carlisles første forsøk fra Danny Grainger.

Emre Can lobbet elegang og iskaldt inn Liverpools andre straffe, før Gary Dicker satte inn 2-1.

Deretter ble det bommer fra både Adam Lallana, Luke Joyce og Philippe Coutinho, før Alex McQueen skapte ny spenning da han satte inn 2-2.

Danny Ings, som ble kåret til Liverpools beste på Liverpool.no, fortsatte sin gode trend med å sette inn Liverpools tredje straffe, og da Adam Bogdan reddet Herys siste straffe var seieren endelig sikret. 

1-1 i kampen og 3-2 på straffer, og dermed møter Liverpool Bournemouth på hjemmebane i fjerde runde. 

– Glimt av det vi ønsker

Til manges store overraskelse var det førstelagstrener Gary McAllister som tok pressekonferansen etter kampen, og ikke manager Brendan Rodgers.

– Det er en stor grad av lettelse i garderoben, spillerne er veldig glad, sa Gary McAllister da han åpnet pressekonferansen. 
 
– Vi startet kampen godt, og hadde godt pasningsspill og rytme. Men jeg synes vi ble satt litt tilbake da vi mistet Roberto Firmino. 
 
Firmino måtte ut med skade rett etter at gjestene hadde utlignet. Da hadde han allerede haltet rundt på banen i tju minutter etter at han skadet ryggen tidligere i kampen.
 
– Igjen var det glimt av det pasningsspillet og tempoet vi ønsker å ha. 
 
– Det positive er at vi kom oss videre, og at vi hadde nærmere 50 skudd på mål. Vi har bedt spillerne ta mer ansvar og komme oftere til avslutning, og det hadde vi i dag. 
 
– Vi utfordret ikke keeperen nok. Likevel fortsatte spillerne og lot ikke være å skyte. Det har kanskje vært litt kritikk av Liverpool de siste sesongene om at man alltid vil score det perfekte målet, men i dag gikk vi rett mot mål, sier han. 
 
– Vi ønsker å spille bedre, og få en bedre rytme. Og den vil bli bedre. Følelsen er at vi jobber hardt på trening og ønsker å vinne kamper og spille godt. 
 
– Jeg er veldig glad på vegne av Adam Bogdan som gjør de viktige redningen og sender oss videre. 

Fikk spørsmål om Rodgers

Dejan Lovren måtte ut på båre på slutten av andre ekstraomgang etter at han vrikket ankelen stygt da han landet etter en hodeduell.

– Han landet stygt, men jeg krysser fingrene og tror ikke det var så ille som det så ut, sier McAllister. 

Han tror heller ikke Firmino er alvorlig skadet. 

McAllister fikk også spørsmål om hvordan Brendan har det etter kampen. 
 
– Som alle andre. Vi er glade over å komme videre til neste runde, uttalte McAllister kort.