Rodgers om kaptein og visekaptein

Brendan Rodgers sier at Jordan Henderson har vokst etter at han fikk kapteinsbindet. Visekaptein ikke bestemt. Kole Toure en av mange ledere i troppen, og en som ikke liker dyr(!)

- Jordan har tatt over for et ikon som hadde vært kaptein her i lang tid, forklarte Brendan Rodgers da pressen i dag kom inn på Liverpools nye leder ute på banen, Jordan Henderson.

- Tanken ved å gjøre Jordan til visekaptein i fjor var for å se om han kunne lære noen av karaktertrekkene til Steven, som hadde vært en slik utrolig god kaptein for klubben.

- Jeg mente at Jordan kunne lære av det og i tillegg tilføre sine egne kvaliteter.

- Jeg tror spillerne virkelig har akseptert dette og gitt en god respons. Jeg kan allerede se hvordan han har vokst på dette.

- Det er viktig for du kan gi noen et kapteinsverv og de greier ikke å håndtere det, men han er en ung mann som takler det.

- Han er en rollemodell som jeg tror både vil utvikle seg til å bli en fremragende spiller i tillegg til å være en utmerket ambassadør for klubben.



 - Jeg er heldig som har så mange som kan være ledere, sa Rodgers videre da han forklarte at det ikke var bestemt hvem som ville bli visekaptein.

- Jeg så på denne karen forleden kveld og er ute etter en med hans erfaring, la manageren til og kikket bort på Kolo Toure som satt ved siden av ham.

- Han er glimrende med spillerne. Det er naturlig for ham å gi beskjeder, han inspirerer laget og det er noe vi ønsker.

Hvorvidt Brendan Rodgers mente at Kolo dermed er en kandidat til å bli visekaptein er vi noe usikker på, men afrikaneren fikk hele lokalet til å le da han ble minnet om at noen av Liverpools spillere forleden dag fikk anledning til møte en koala, pungdyret som er karakteristisk for Australia. Kolo Toure nektet imidlertid plent å ha noe med det å gjøre.

- Ingen kan beskylde meg for å være noen dyrevenn, forklarte Kolo. – Jeg kan se på dyr, men jeg får meg ikke til å røre dem.  Det har ikke noe med at jeg er imot koala. Jeg har hatt en hund hjemme i sju år og jeg har aldri rørt den.



Mamadou Sakho - med en koala.