Rodgers overbeviste eierne om å kjøpe Benteke

Liverpools manager forsikret klubbeierne om at Christian Benteke (24) ikke er en passiv midtspiss.

– Det er ikke noe poeng i å dra til en klubb som aldri legger inn, advarte Aston Villa-sjef Tim Sherwood i et forsøk på å hindre Liverpool-overgang, ifølge avisen The Times.

Les også: Benteke: – Liverpool vet hvordan de skal bruke meg

Selv påpekte Benteke nylig at han på ingen måte er avhengig av innlegg, og at han kom til Merseyside for å bevise at han også «kan bruke beina». Det bekreftet kraftspissen med en ypperlig volleyscoring allerede i debuten.

Brendan Rodgers’ forsikring om at Benteke ikke var en ny stor, stasjonær spiss som ikke passet inn i Liverpool-stilen, var det som overbeviste eierne, Fenway Sports Group (FSG), til å legge ut 32,5 millioner pund i juli.

Saken fortsetter under.


PÅ VOLLEY: Benteke viste Liverpool-fansen og -eierne at han kan bruke beina. (Video: TV 2)

Ifølge samme avis sørget nemlig nordiren for en grundig taktisk analyse overfor FSG, noe som ga dem tro på at Benteke ikke bare er en tung spiss som må fôres fra kantene. Rodgers fortalte også at det ikke finnes noen andre tilgjengelige spisser som passer like godt inn i Liverpool i dag.

Les også: Bekreftet: Får draktnummer 9

– Jeg tenker ikke på overgangssummen. Jeg visste jeg måtte leve med litt press da jeg sluttet meg til en storklubb, men jeg er klar for utfordringen, sa Benteke selv til pressen.

Det er to dager til Liverpool møter Stoke i ligaåpningen, og Benteke forventes en startplass på Britannia. Avspark er søndag klokka 17.00. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium.