Rodgers sin taktiske genistrek

En bevisst taktisk endring av Brendan Rodgers i pausen mot Swansea bidrog sterkt til 1-0 seieren på Liberty Stadium.

Swansea var det førende laget i første omgang på Liberty Stadium i går, og Brendan Rodgers følte at han måtte ta grep i pausen for å stagge vertenes farlige angrep. Det resulterte til slutt i Liverpools femte strake ligaseier.

- Spillerne demonstrerte sin karakterstyrke og hvor vanskelige de er å slå som lag, etter en dårlig førsteomgang, uttalte Brendan Rodgers til pressen etter kampen.

- Ingen systemer du benytter fungerer uten at du jobber hardt. Vi var ikke i nærheten av vårt vanlige nivå i første omgang. Men det at vi er så vanskelige å bryte ned holdt oss inne i kampen, fortsatte Liverpool-manageren.

- Vi visste vi ville prestere bedre i annen omgang. Vi forandret strukturen til laget litt, og jeg synes vi dominerte kampen etter pause.

- Folk som kjenner meg og som har sett mine lag jevnlig helt siden jeg var juniortrener, vet at lagene mine har spilt 4-3-3 eller 4-4-2 med en diamant på midten.

- Swansea spilte med en diamant i denne kampen, mens vi spilte med en boks på midtbanen. De kom lett mellom våre ledd, fordi de har gode spillere som spilte godt pasningsspill. Vi har forberedt oss på trening på at vi kan måtte legge om under kampene. Dere kunne se effekten det hadde. Spillerne tok overgangen lett.

- Vi fikk kantene høyere opp i banen, så det ble 3-4-3 i et annet format. Vi fikk Raheem høyere opp i banen, for å legge press på sidebacken. Moreno gikk høyere i banen, og vi la om til en diamant som dekket rommene på midtbanen.

- Swansea spilte med to på topp, men vi var likevel tre mot to der bak, og dermed fikk vi overtall. Det fungerte bra for oss.

Dette var den sjette bortekampen på rad hvor Liverpool holdt buret rent, noe som er tangering av klubbrekorden.

- Jeg er stolt uansett hvordan vi vinner. Vi jobbet først og fremst veldig hardt med hvordan vi forsvarte oss.

- Det handler ikke bare om spillestil. Du må ha et grunnlag, og grunnlaget for oss er hvordan vi presser. Du ser at når laget vårt ikke presser slik vi ønsker at de skal gjøre, blir vi løpende litt i mellom, slik vi gjorde i første omgang.

- Vi presset ballfører mye hardere, og hang mye bedre sammen som lag i annen omgang. Vi fikk målet, og hadde også sjanser til å score flere. Vi vet vi har kapasiteten til å vinne slike kamper. Bortestatistikken vår de to siste årene er veldig sterk.

- Laget er vanskelig å bryte ned. Selv når vi ikke spiller spesielt bra er vi godt organiserte, og er oppsatte på å unngå baklengsmål.

- Etter pause fikk vi mye bedre flyt i pasningsspillet vårt, og bevegelsene ble mye bedre. Vi spilte stort sett inne på deres banehalvdel. De skapte ikke så mange farligheter i annen omgang.

- Dette var en flott seier. Liberty Stadium er et vanskelig sted å ta tre poeng, så vi er fornøyd.