Rossiter drømmer om VM-deltakelse

Jordan Rossiter håper å kvalifisere seg for både EM og VM med England U19.

Nå er midtbanespilleren på plass i Tyskland, hvor en privatlandskamp står på programmet i morgen. Dette blir hans første landskamp på ett år, etter at han skadet ankelen og var ute i flere måneder forrige sesong.

- Det er godt å være tilbake på landslaget. Jeg har ikke spilt landskamp på omtrent ett år nå, så det er fint å være tilbake i troppen, og jeg ser frem til de kommende dagene, sier Rossiter til det engelske fotballforbundets nettside.

- Jeg hadde et sterkt ønske å bli med i troppen til disse privatlandskampene mot Tyskland og Kroatia. Det er en ære å bli tatt ut, og alle vet at England mot Tyskland er et prestisjeoppgjør uansett alderstrinn.

- Begge kampene blir tøffe tester for oss foran EM-kvalifiseringskampene neste måned, og alle spillerne ønsker å gjøre det bra. Klarer vi å komme oss til EM og gjøre det bra der, vil vi også kvalifisere oss for VM i Sør-Korea. Det er en ekstra gulrot for oss.

En berg- og dalbane

18-åringen er nå fast inventar på Melwood, og fikk debutere i Premier League mot Arsenal den 24.august.

- Det siste året har vært en berg og dalbane for meg. Jeg debuterte for Liverpools førstelag i september, og var i førstelagsdiskusjonen og følte jeg spilte bra. Men så skadet jeg leddbåndene i ankelen, noe som satte meg ut av spill fra januar til juli. Det var en tøff periode, og jeg måtte jobbe hardt for å komme tilbake.

I sommer fikk scouseren være med førstelaget på preseason-tur til Asia og Australia, og så kom altså ligadebuten mot Arsenal forrige mandag.

PRESEASON: Jordan Rossiter var en av flere unge spillere som fikk bli med førstelaget til sesongoppkjøringen i Asia og Australia.

- Det har vært en god sesong for meg så langt. Jeg har jobbet veldig hardt for å imponere, og heldigvis fikk jeg ligadebuten min i forrige uke. Manageren i Liverpool er storartet. Han gir alltid unge spillere en sjanse.

- Det var vel sju eller åtte av oss som fikk være med på preseason-turen med førstelaget. Slikt ser du ikke i andre klubber. Vi vet vi gjør de riktige tingene både på og utenfor banen, og manageren gir deg alltid en sjanse.

Etter kampen mot Tyskland i morgen setter Rossiter og England U19-troppen kursen mot Kroatia, der en ny privatlandskamp står på programmet på mandag.

LES OGSÅ: - SPESIELT FOR ALLE SPILLERNE HER