Så mye øker vinnersjansene når han er på banen

Statistikken som viser hvor mye Daniel Sturridge har hatt å si de siste årene.

Mandag opplyste manager Brendan Rodgers at Daniel Sturridge kan være ferdig for sesongen. Nok en gang har en skade satt spissen utenfor troppen, noe som har satt sterkt preg på Liverpools målstatistikk denne sesongen.

Ifølge Sky Sports har spissen denne sesongen bare spilt 36 prosent av kampene for Liverpool. I fjor spilte han 76 prosent og året før 82 prosent.

Og at Sturridge er viktig for laget viser den neste statistikken.

I kamper med Sturridge på banen har Liverpool en vinnerrate på 62 prosent, når han ikke starter er den på 52 prosent. Antall scorede mål er 2,3 i snitt med Sturridge på banen, mot 1,8 i snitt uten.

- Når Daniel har vært skadefri har han vært strålende. Vi må få ham tilbake. Om det blir denne sesongen eller ei, får vi se.Han er fortsatt ikke tilgjengelig for spill. Vi følger situasjonen dag for dag. Vi får se om han kommer tilbake denne sesongen, eller om han må vente til preseason, sa Brendan Rodgers på pressekonferansen på Melwood mandag.

- Vi kommer ikke til å forhaste oss, og vil gjøre det som er best for Daniel med tanke på at han skal være en nyttig spiller for klubben i mange år fremover. Vi må beskytte ham, fortsatte Rodgers.