Sakho har aldri vurdert å forlate klubben

Selv om Liverpools franske stopperkjempe ble vraket fra troppen til det forrige Merseyside-derbyet, ga han aldri opp troen om en fast plass. Nå har Sakho startet tolv ganger – på rad.

– Det var en vanskelig periode for meg, innrømmer 24-åringen, ifølge The Telegraph.

Den solide landslagsspilleren måtte se Kolo Touré ta plassen hans i den Liverpool-kamptroppen som skulle møte Everton tidligere denne sesongen. Sakho ble illsint og responderte med å forlate Anfield en time før avspark.

Brendan Rodgers irettesatte ham, og Sakho unnskyldte seg, men ting ble ikke særlig bedre da midtstopperen pådro seg en langvarig lårskade bare et par dager senere.

– Naturlig

– Det føltes ikke bra, men slikt er normalt. Jeg ønsket å spille. Jeg ønsker å spille hele tiden, og jeg var skuffet. Det er det samme for alle spillerne; vi ønsker å spille for den røde drakta, og det er viktig for oss i storkamper. Jeg tror det er naturlig at jeg var nedfor, for jeg hadde lyst til å spille, og jeg er klar til å kjempe for klubben, forklarer spilleren.

Sakho, som kom til Liverpool fra mektige Paris Saint-Germain i sommervinduet for snart to år siden, har imidlertid bidratt til å tette igjen det svært åpne forsvaret som Liverpool har trøblet med i en lengre periode. Rodgers har tidligere beskrevet ham som «et monster» på trening, og den gode formen er et resultat av vilje, mener han. Og utbruddet i fjor høst var et bevis på det.

Les også: Liverpool taper sjelden med Sakho

– Hensikten hans var aldri å gjøre noe som ikke var lov. Han var selvfølgelig veldig skuffet, noe de fleste spillerne blir, og jeg snur ikke ryggen til spillere når jeg vet at de bryr seg og ønsker å jobbe hardt, og det er det han alltid har hatt lyst til å gjøre, sier sjefen.

– Man kan se hvor konsekvent han opptrer nå. Han har fortsatt ting å forbedre, men dere ser at han virkelig bryr seg. Han er en kriger; han er sterk, og han spiller veldig bra.

Trives i England

Franskmannen sier det aldri var et alternativ å skifte klubb da han så rødt på grunn av den lille spilletiden i Nordvest-England. Isteden forteller at han hele familien trives på balløya.

– Jeg tvilte aldri på at jeg skulle komme tilbake. Jeg vurderte aldri å dra. Jeg vet ikke om jeg har bevist at jeg hører til her – det får andre bestemme – men jeg er veldig, veldig fornøyd her i klubben, og jeg er veldig fornøyd med laget. Jeg har to og et halvt år igjen av kontrakten min, og jeg sier aldri at jeg ønsker å reise. Jeg er glad her i Liverpool, familien min er det, og alle har slått seg til ro. Jeg liker å være i Liverpool.

Denne sesongen har Sakho spilt i 18 kamper for rødtrøyene. Dersom han blir å se på Goodison Park-gresset denne helga, tangerer han totalen fra forrige sesong.