Shankly Hotel i rute

Et moderne hotel i Liverpool sentrum er bygget med utgangspunkt i historien om Liverpools legendarisk manager Bill Shankly, og skal stå ferdig i august.

Pressen har nå blitt vist rundt på «Shankly Hotel» i Victoria Street. Prosjektet er et samarbeid med Signatur Living, som bl.a. driver «30 James Street – Home of Titanic», og familiemedlemmer av Bill Shankly. Inkludert Shankly’s datter Jeanette Carline og dattersønn Christopher Carline, som vil være hotellets direktør.

Utbygging i enden av Victoria Street vil koste £20M og sørge for 83 rom. Det er det første hotell i historien som blir oppkalt etter en britisk fotballmanager.

Hvert rom vil ha en historie om Bill Shankly, fra hans karriere og hans liv.



To restauranter vil være på toppen av bygningen, med en hage inkludert et svømmebasseng, og det vil i tillegg være bar og sportsrestaurant.

Hotellet vil inkludere et Liverpool FC museum, hvor en vil få se minneverdige ting etter Bill Shankly som aldri tidligere er blitt vist for offentligheten

- Dette er ikke bare et hotell, det vil være en internasjonal turistattraksjon, sier medeier hos Signatur Living, Lawrence Kenwright, til Daily Mirror. – Bill har ikke vært med oss i over 30 år, mens historiene om han lever videre.

- Jeg ønsket at disse historiene aldri skulle dø og gjennom dette hotellet vil de overleve, sier barnebarnet Chris Carline (bildet under).

En er i rute til å ha alt klart innen Liverpool spiller sin første hjemmekamp for sesongen 2015/16 i august.