Sissoko til kinesisk fotball

Tidligere Liverpool-spiller Mohamed Sissoko bekrefter at han skal flytte til Shanghai og spille i den kinesiske toppdivisjonen. Dette blir 30-åringens åttende klubb så langt.

– Et nytt eventyr. Kampen fortsetter, skriver Sissoko til sine følgere på Twitter i dag.

Ifølge avisen Shanghai Daily skal Sissoko trolig erstatte en skadet forsvarsspiller, som er ute i flere uker. Selv om den kinesiske ligaen er godt i gang, kan maliseren spille allerede i neste serierunde fordi overgangsvinduet åpnet denne uka.

Den maliske landslagsspilleren legger til Shanghai Greenland Shenhua FC på en imponerende CV i europeisk fotball. Etter å ha spilt for Auxerre og Valencia ble han hentet til Liverpool av Rafael Benítez sommeren for ti år siden.

På Merseyside var han med på å vinne FA-cupen, FA Community Shield og UEFA Super Cup, før turen gikk til Juventus. Den lange midtbanespilleren, som både var spiss og back i tenårene, hadde allerede slitt med langvarige skadeopphold hos de røde, og han fikk også en rekke problemer i Torino.

Sjekk Sissokos spillerprofil på Liverpool.no her!

Sissoko måtte under kniven for en kneskade våren 2011, og den påfølgende sommeren ble han solgt til storklubben Paris Saint-Germain for sju millioner euro. «Momo» ledet blant annet laget som kaptein, men måtte i januar for to år siden godta et utlån til italienske Fiorentina.

I september samme år ble han enig med Paris-klubben om å terminere kontrakten. Det tok nesten fem måneder før Sissoko fikk en ny arbeidsgiver, og det var en retur til spansk fotball som ventet da Levante endelig signerte ham i januar i fjor.

Etter 31 opptredener for La Liga-klubben melder Sissoko nå at turen går videre. Han fortsetter karrieren i kinesiske Shanghai Greenland Shenhua, der blant andre tidligere Everton-angriper Tim Cahill spiller.

Klubben innehar 11.-plassen etter 15 kamper i toppdivisjonen denne sesongen. Det er totalt 16 lag med, og østkystklubben ligger sju poeng over nedrykksstreken.