Skadeplaget Blackburn vant i generalprøven

Når det bare er tre dager igjen til omkampen i FA-cupkvarten mot Liverpool, har Blackburn nesten et helt lag ute med skader. Men i går ettermiddag vant de nok en bortekamp i Championship.

Det var lagets tredje strake seier på fremmed gress i landet nest øverste divisjon. I sluttminuttene av en målløs omgang mot Leeds på Elland Road, mistet hjemmelagets Rodolph Austin, med en fortid i Brann, hodet og ble sendt i dusjen.

Med overtall gjennom hele den andre omgangen, ble det til slutt en komfortabel lørdag for Gary Bowyers mannskap. Tom Cairney, Jordan Rhodes og tidligere røde Jay Spearing sørget for 3–0 og den første seieren på tre serierunder. De to siste kampene, begge på hjemmebane, har nemlig endt med tap.

Se video fra forrige hjemmekamp under. Saken fortsetter.


TAP: Det endte uten poeng i Blackburns siste kamp på Ewood Park før Liverpool-møtet. (Video: TV 2)

– Jeg er veldig fornøyd. Vi spilte veldig bra og kunne scoret mer enn vi faktisk gjorde. Jeg synes det var en skikkelig imponerende oppvisning, det var gledelig å se sjansene vi skapte, og kvaliteten på scoringene var utsøkt, forteller Bowyer til Lancashire Telegraph.

Skadeproblemer før kvartfinalen

Men denne helgas trepoenger kom ikke gratis. Allerede før kampen hadde Chris Taylor og keeper Simon Eastwood blitt lagt til på skadelista, og mot Leeds måtte både Rudy Gestede og Chris Brown tas av banen.

Dermed sliter ti Blackburn-spillere med smeller og skader før den viktige omkampen mot Liverpool onsdag kveld, ifølge lokalavisen: Eastwood, Taylor, Gestede, Brown, Craig Conway, Grant Hanley, Joshua King, David Dunn og langtidsskadde Shane Duffy og Jason Lowe.

Les også: Joshua King blir klar til kampen

I tillegg må Bowyer definitivt klare seg uten Spearing, Paul Taylor, David Raya og John O’Sullivan mot Liverpool fordi de allerede har spilt i turneringen for et annet lag.

For å være sikker på at kan Jason Steele starte mot Brendan Rodgers’ lag om tre dager, ble han plassert på benken og spart i går. Blackburn-manageren sier til Lancashire Telegraph at han ikke turte å risikere sisteskansen i frykt for å være uten målvakt mot Liverpool, så 19-årige Raya fikk debutere mellom stengene.

– Vi mistet Simon på grunn av smell på trening, og David er cup-tied på onsdag, så vi kunne ikke risikere noe. Det var ikke et enkelt valg, for «Steeley» ønsker å spille, men det var en fornuftig beslutning, sier Bowyer.

Se referat fra Liverpool – Blackburn her!

Avspark i omkampen mellom Blackburn og Liverpool er onsdag klokka 20.45 norsk tid. Kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium. Vinneren får en billett til FA-cupsemifinalen på Wembley om to uker.