Skal Coutinho bli Brasils redningsmann?

Neymar er utestengt fra resten av Copa America. Philippe Coutinho er klar for å ta en mer sentral rolle hos Brasil.

Brasils kaptein Neymar har fått fire kampers karantene etter opptrinnet på overtid mot Colombia. Først skjøt han ballen på en motspiller, og så stanget han til en annen.

Carlos Bacca for Colombia ble også utvist i tumultene etterpå, han har fått to kampers karantene og 5000 dollar i bot.

Første fra start

For Brasils del betyr dette at de må klare seg uten Nymar resten av turneringen, om de ikke får en redusert straff ved anke.

Det kan bety at Philippe Coutinho kan få den første kampen fra start i Copa America, når Brasil møter Venezuela i den avgjørende kampen i gruppespillet.

- Neymar er en stor spiller, men alle er forberedt og fokusert på hva vi ønsker. Vi mistet vår beste spiller, men laget er sterkt og vi fokuserer på å klare oss uten Neymar i neste kamp, sa Philippe Coutinho på en pressekonferanse.

- Vet ikke om jeg skal spille

I 1-0-tapet for Colombia kom Coutinho inn halvveis, og skapte endel sjanser. 

- Jeg vet ikke om jeg skal spille. Det kommer an på manageren, men jeg er forberedt og jeg vil gjøre mitt beste med å hjelpe laget til å få en seier. Vi har gode spillere i laget - kreative, raske og smarte. Det viktigste er laget. Uansett hvem som spiller - må de få jobben gjort, sa Coutinho.

Brasil, Colombia og Venezuela ligger likt på toppen av gruppe C før den siste kampen. Og Brasil bør vinne for å komme til kvartfinale.

- Hvis det er Coutinho som erstatter ham, så er han klar. Han er en av de beste spillerne i Liverpool og har gjort det bra for landslaget, sa Fernandinho  på samme pressekonferanse.