Skal spille sesongens femte mandagskamp

Denne serierunden må Liverpool-fansen vente til noen ekstra dager før de får se laget sitt i aksjon. For første gang på fem år avslutter rødtrøyene nemlig sesongen med å ha spilt fem mandagskamper.

I fjorårssesongen spilte Liverpool to kamper på mandager, noe som endte med to poeng, mens de i Brendan Rodgers’ første sesong på Merseyside bare hadde én. Da tapte de røde for West Bromwich på eget gress. De to foregående årene spilte Liverpool henholdsvis tre og fire mandagskamper gjennom sesongen, og på Anfield endte det uten nederlag.

Man må tilbake til 2009/2010-sesongen for å finne sist klubben var i aksjon hele fem ganger på en mandag. Fire av dem ble spilt foran The Kop, og det resulterte i to seire, én uavgjort og ett tap. Da var det i tillegg fem Premier League-kamper som sto på programmet, mens det denne sesongen er fire ligakamper og én FA-cupkamp.

Bortelaget ute av form

Om to dager står Newcastle, som i forrige runde tapte lokaloppgjøret for Sunderland, på motsatt banehalvdel. Rodgers går ikke med på at det er «et bra tidspunkt» å møte sebratrøyene på, selv om de kommer fra et nederlag, fordi «alle kamper lever sitt eget liv», sier han.

Newcastle slo Liverpool da lagene møtte hverandre høylytte på St. James’ Park i november i fjor, men de ligger nede på 13.-plassen i Premier League etter 31 serierunder.  Tidligere i år var klubben også igjennom et trenerbytte, der John Carver tok over for Alan Pardew.

Etter å ha tatt poeng i fire av fem kamper fra slutten av januar til siste dag i februar, har nedturen vært stor i nordøst. Et knepent tap for Manchester United har blitt fulgt opp med fire strake kamper uten poeng. Sist laget var på Merseyside, 15. mars, tapte de 0–3 for Everton, før Arsenal og Sunderland har plukket poengene inn mot Liverpool-kampen.

– Tilbake på riktig spor

– Newcastle har vært litt uheldige på grunn av skader på flere spillere. John er lidenskapelig og en veldig god trener. Vi forventer en vanskelig kamp, forteller Rodgers til pressen på Melwood.

I likhet med mandagens gjester har også Liverpool blitt stående uten poeng de siste rundene. Men etter 1–2 for Manchester United, der Steven Gerrard og Martin Skrtel samtidig pådro seg karantener, og 1–4, sesongens styggeste tap, på Emirates, fikk fansen noe å juble for da Philippe Coutinho ble matchvinner i FA-cupkvartfinalen mot Blackburn onsdag kveld.

– Prestasjonen og resultatet her om kvelden satte oss tilbake på riktig spor. Nå ønsker vi å få i gang en flyt som forhåpentligvis varer ut sesongen, legger Liverpools manager til.