Skjønner lite av Dungas laguttak

Brendan Rodgers er meget overrasket over at Philippe Coutinho er utelatt fra den brasilianske landslagstroppen til privatlandskampene i september.

Overraskelsen var stor da Coutinho ikke var med i Dungas Brasil-tropp til privatlandskampene mot Costa Rica og USA.

- Ut fra det jeg så forrige sesong, og endringene som ble gjort i troppen, ble det indikert at han skulle være en av redningsmennene for brasiliansk fotball. En ung spiller som kom med på årets lag i den tøffeste ligaen i verden. Det er egentlig utrolig at han ikke er med i troppen, kommenterer Brendan Rodgers til FourFourTwo.

- Jeg snakket lenge med ham etter at uttaket ble kjent. Selvsagt er han skuffet, men han valgte umiddelbart å fokusere på Liverpool. Det var hans første tanke, fortsetter Liverpool-manageren.

- Han er en veldig ydmyk gutt, og han er veldig stolt av landet sitt. Jeg er sikker på at han vil komme tilbake i den formen han har hatt inne det siste halvannet året, og jeg er sikker på at det ikke vil gå lang tid før han er tilbake på landslaget.

Skaper og scorer mål

Coutinho ble matchvinner mot Stoke forrige helg, noe som skjedde i det Rodgers forberedte seg på å bytte ut midtbanespilleren.

- Det handler bare om å prestere på et stabilt høyt nivå nå, og det har vi begynt å se i spillet hans. Hans scoringer og målgivende pasninger blir viktige for oss. Han er en type spiller som skaper og scorer mål.

MATCHVINNER: Philippe Coutinho scoret vinnermålet for Liverpool mot Stoke, men kom ikke med i Brasils landslagstropp til kampene mot Costa Rica og USA.

- Det er det nivået han ønsker å være på, og nivået han jobber for å komme opp på. Som vi så forrige helg er han en spiller som kan skape det magiske som vinner deg en fotballkamp ut av ingenting. Vi har sett over tid hvordan han har blitt vant til fotballen på dette nivået.

- Jeg tror han bare vil bli bedre og bedre, og det er noe han virkelig har begynt å vise, avslutter Rodgers.

LES OGSÅ: COUTINHO STJAL OVERSKRIFTENE