Skryter av spillernes lidenskap

Liverpool banket Manchester City borte, og de rødes manager mener laget fortsatt har noe å gå på.

– Det var langt ifra perfekt, men det var veldig, veldig bra, fastslår Jürgen Klopp etter kampen.

Gjestene tok ledelsen etter bare sju minutter på Etihad etter at Roberto Firminos innlegg stresset frem et selvmål av midtstopper Eliaquim Mangala. Men jubelkvelden var så vidt i gang.

Liverpools brasilianske angripere, Firmino, som startet på topp, og Philippe Coutinho dominerte og rullet opp angrep etter angrep mot et usikkert vertskap. Duoen havnet også på scoringslisten.

Brasiliansk samarbeid

Først var det Coutinho som doblet ledelsen etter 23 minutter. Firmino jobbet og slet i forsvaret til hjemmelaget, og forarbeidet var utsøkt da han fant landsmannen med en smart pasning foran mål. Coutinho bredsidet inn Liverpools andre.

Så var rollene snudd om. Emre Can fant Coutinho i boksen med et frekt hælspark, og 23-åringen slo kort og elegant til Firmino da keeper Joe Hart ruste ut. Firmino rullet ballen behersket over streken.

Saken fortsetter under.

– Vi scoret tre ganger i første omgang, og vi kunne hatt flere. Lagmoralen og samarbeidet var perfekt, sier Martin Skrtel etter kampslutt.

Firmino kunne nemlig lagt på til 4–0 allerede i første omgang, men i stedet reduserte Sergio Agüero etter at han fikk tid og rom til å skyte upresset fra rundt tjue meter. Men nærmere poeng kom aldri Manchester City.

– Viktig at vi kan se utviklingen

I stedet kom Skrtel i målprotokollen etter pause. Begge lag hadde sjanser i forkant, men Liverpool-stopperen hamret ballen i nettmaskene etter en dødball og fastsatte sluttresultatet til knallsterke 4–1.

Les også: Spillerbørs: Fantastiske Firmino

Liverpool-sjefen sier han er spesielt fornøyd med spillernes lidenskap, og mener «det er umulig å vinne slike kamper uten den». Han legger til at resultater som dette får spillerne til å tro på seg selv.

– Vi forsøkte å bruke så mange spillere som mulig av de som har trent sammen denne uka. Det er viktig at vi kan se og føle utviklingen. Vi trenger vanlig erfaring, fortsetter den karismatiske tyskeren.

– Dette var veldig bra. Det var ikke perfekt ettersom vi kan forsvare oss bedre, men når man vinner 4–1 over Manchester City, så er det veldig bra, sier Klopp, som beskriver spillerne som «litt overrasket» da de ledet til pause.