Skuffet over arbeidet bakover på banen

Tre baklengsmål mot Crystal Palace sørget for rødt tap i Steven Gerrards aller siste opptreden foran The Kop. Brendan Rodgers mener samtlige bortescoringer kunne vært unngått.

Det så tidlig ut til å bli en drømmeavslutning for Liverpool-kapteinen da Adam Lallana utnyttet en feil i Crystal Palace-forsvaret og sendte de helrøde i ledelsen drøyt halvveis ut i første omgang.

Se kampreferat og spillerbørs her!

Men kort tid før sidebyttet utliknet Jason Puncheon med et godt plassert frispark. Gjestene fra hovedstaden hadde brent noen store sjanser i forkant, og det var en nokså fortjent utlikning, men Liverpool-manageren er skuffet over måten scoringen kom på.

Yannick Bolasie fikk løpe mot boksen mens vertene var i ubalanse, og Emre Can felte teknikeren like utenfor sekstenmeteren. Crystal Palace satte opp to menn i muren, og det velplasserte skuddet til Puncheon lurte Simon Mignolet. Rodgers skryter av frisparkvarianten, men sier situasjonen aldri burde oppstått.

– Vi gjorde noen defensive feil over hele banen og ble straffet på tampen av første omgang, og etter pause forsvarte vi oss ikke godt nok. Angrepsspillerne deres ga oss problemer, og vi klarte ikke å håndtere det godt nok, forklarer han, ifølge Liverpool Echo.

Alan Pardew byttet inn Wilfried Zaha for bortelaget på timen, og den tidligere Manchester United-spilleren brukte bare noen sekunder på å sende London-klubben i ledelsen med sin første ballberøring. Bolasie kom seg fri på høyresiden og slo ballen på tvers til kantspilleren, som enkelt bredsiden inn 2–1 foran egne supportere.

Saken fortsetter under.


ANTIKLIMAKS: Det endte uten seier i Gerrards avskjedskamp. (Video: TV 2)

Liverpool slet med å skape klare målsjanser den siste halvtimen, noe Crystal Palace takket nådeløst for. Uten å ha blitt satt på spesielt store prøver, økte Glenn Murray til 3–1 på retur på sitt eget straffespark. Lucas Leiva felte Zaha på grensen til feltet, og dommer Jonathan Moss mente det var på innsiden. Mignolet reddet forsøket fra elleve meter, men kunne likevel ikke forhindre nytt baklengsmål.

Les også: Norske William ga Gerrard en «Golden Samba»

– Ved den første scoringen skulle spilleren deres aldri vært på det området av banen. Valgene våre defensivt var ikke veldig gode. Den andre scoringen er kanskje offside, men før ballen i det hele tatt er slått inn, forsvarte vi oss ikke godt nok. Fellingen på nummer tre skjer helt klart på utsiden av boksen, så de to målene er skuffende. Men vi burde vært bedre, sier Rodgers videre.

Den sportslige prestasjonen dempet på ingen måte hyllesten Anfield-publikumet ga Gerrard etter kampslutt. Før den tradisjonelle æresrunden, noe som gjøres av hele Liverpool-stallen etter sesongens siste hjemmekamp, ble kapteinen båret inn på banen av sang og applaus, før han pratet til de 45 000 tilskuerne.

– Steven fikk en herlig avskjed og gjorde alt rett helt til det var over. Støtten han fikk var briljant. Han har vært en strålende spiller som har gitt alt for klubben. Dette var fantastisk for ham og familien hans. Men resultatet var skuffende.