Skyhøye priser til Gerrards avskjedskamp

Etterspørselen etter kampbilletter til sesongens siste Premier League-kamp på Anfield er enorm. Nå ligger prislappen hos flere svartebørsselgere på over 20.000 kroner.

Noen måneder før Liverpool tar imot Crystal Palace til det som blir Steven Gerrards aller siste ligakamp på Anfield, har mange svartebørshaier som ventet skutt prisen på inngangsbillettene til himmels. I dag finner vi kampbilletter som tilbys for hele 23.000 norske kroner per stykk.

Supporterklubben har tidligere advart interesserte medlemmer mot slike kjøp, og vi gjentar at det finnes store risikoer for falske billetter, uventede gebyrer og svindel. Det er en rekke nettsider som legger til rette for salg av billetter og lån av sesongkort, men Liverpool Football Club har ingenting med dem å gjøre. Klubben ser også på uautoriserte salg som en straffbar handling.

LFCSCN sin samarbeidspartner på reiser, Ving, er for lengst utsolgt for pakker til Crystal Palace-kampen. Som et eksempel ble Vings billigste pakke solgt for 2995 kroner (to netter på hotell og kampbillett inkludert). Det er altså bortimot 20.000 kroners differanse til mange av enkeltbillettene som nå selges via diverse nettsider.

Dersom du ikke allerede har billett til møtet med Crystal Palace og andre kamper som tilsynelatende er utsolgt hos autoriserte selgere, anbefaler vi at du ikke kjøper via svartebørsen. I fjor fikk vi et titalls henvendelser fra folk som hadde betalt masse penger og blitt lurt. ”Firmaet” som hadde lovet billetter, dukket rett og slett ikke opp på kampdagen. Bruk derfor byråer som er medlem av reisegarantifondet, slik at du i det minste får pengene tilbake om det verste skulle skje.

I tillegg til billetter som aldri blir levert, har flere av våre medlemmer opplevd at reisebyråer krevde et «billett-tillegg» på flere tusen kroner per person bare noen uker før avreise. Reisebyråer kan med loven i hånd kreve en viss sum penger ekstra dersom det oppstår ekstraordinære hendelser, slik som store svingninger i valutamarkedet. De store og seriøse aktørene har sikret seg mot slikt, og det er verdt å merke seg at reisebyrået ditt ikke kan kreve mer penger fordi stråmannen de benytter seg av skal ha mer penger for selve kampbilletten. Det er ikke en lovlig praksis.

Budskapet er derfor i år som i fjor: Vær forsiktig med hvilke aktører du benytter deg av. Det vil garantert dukke opp useriøse aktører igjen, som enten lurer deg eller som ikke klarer å holde det de lover.

Bruk sunn fornuft – og husk at det spilles mange kamper til høsten igjen. Vi anbefaler alltid våre medlemmer å være tidlig ute med billettkjøp. Terminlisten kommer tradisjonelt i juni eller juli, altså i god tid før sesongen begynner.