Slik får Liverpool utbetalt Sterling-bonusen

Nå betaler Manchester City de røde 44 millioner pund for Raheem Sterlings overgang. Men om visse krav oppnås, må klubben fra Etihad ut med ytterliggere 5 millioner pund.

De prestasjonsbaserte tilleggene betales etter antall kamper og troféer Sterling får hos sin nye arbeidsgiver. Ifølge tabloidavisen Daily Mirror er dette de forhåndsbestemte kravene:

** 2 millioner pund er basert på antall kamper: Manchester City må betale 500 000 pund for hver pulje med 30 kamper Sterling spiller i Premier League og Champions League (samlet). Det gjelder helt opp til totalt 120 opptredener.

** 3 millioner pund er basert på pokaler: Manchester City må betale 1,5 millioner pund om de vinner Champions League, mens de må ut med 1 million pund for hver Premier League-tittel. Det gjelder altså opp til totalt 3 millioner pund.

Det betyr at Liverpool maksimalt kan få 49 millioner pund for Sterling-salget.

Saken fortsetter under.

Queens Park Rangers har imidlertid rett på én femtedel, altså 20 prosent, av summen. Det er på grunn av en klausul om et eventuelt videresalg London-klubben inkluderte i kontrakten da Liverpool hentet 20-åringen for fem år siden.

Takker Rodgers

Sterling ble offisielt presentert som Manchester City-spiller på hjemmebanen Etihad tirsdag kveld. I sitt første intervju i lyseblått forteller han det var ønsket om å spille med «flere verdensklassespillere» og «muligheten til å vinne troféer» som lokket ham den korte turen østover.

– Det har vært en lang reise fra QPR, og jeg ønsker å takke noen av dem som har hjulpet meg. Jeg vil takke Rafa Benítez for å ta hentet meg til Liverpool som 15-åring. Det var et stort steg for meg. Og Kenny Dalglish for ha så stor tro på meg og sette meg inn på laget i en såpass ung alder, sier Sterling, ifølge MCFC.co.uk, og fortsetter:

– Jeg ønsker å takke Brendan Rodgers for å ha gitt meg sjansen på førstelaget, ved å la meg debutere fra start – ironisk nok mot Manchester City – og gi meg en reell mulighet til å få en fast plass.  

Sterling fikk 129 kamper for Liverpools førstelag, og han noterte seg for 23 fulltreffere. Overgangen til Manchester City er Liverpools tredje dyreste salg gjennom historien.