Slik tippes Liverpool på tabellen

Pressen er ikke i tvil om hvor de tror Liverpool havner på ligatabellen denne sesongen.

Denne helga sparkes Premier League i gang, og søndag ettermiddag tar Brendan Rodgers og mannskapet fatt på Stoke borte. Norske og engelske aviser har de siste ukene spådd utfallet av sesongen, og de er så godt som samstemte:

Liverpool forventes å havne på femteplass.

 – De har handlet mye og tilsynelatende godt tidlig i vinduet. Det var ganske sikkert lurt ettersom Rodgers har hentet inn nye folk i trenerapparatet og behøver en solid start med knalltøffe bortekamper på rekke og rad, sier kommentator Øyvind Alsaker til TV 2.

– Det er absolutt muligheter for å kapre en Mesterliga-plass med flyt, men konkurransen er beinhard. Holder Mignolet nivået oppe? Har Rodgers et godt nok midtbaneanker? Passer Benteke inn i stilen, og hvordan fordeles de offensive posisjonene når Sturridge er tilbake? Det er mange spørsmål, men klubben viser ambisjoner med sine signeringer.

Saken fortsetter under.


ANGREPSKRAFT: Benteke er blant de sju nye spillerne denne sommeren. (Video: TV 2)

– Hvem skal Liverpool inn foran?

Samtlige av TV 2s eksperter tipper Liverpool som nummer fem denne sesongen.

– I utgangspunktet så bør de bli topp fire. Det er nesten slik at hvis de ikke greier det, så ligger Rodgers tynt an. Men samtidig så er det slik at Arsenal er kjempegode, der alt er i harmoni og alt ser bra ut, sier Erik Thorstvedt, og spør:

– Manchester United har handlet mye og vil være der, og Manchester City er blitt topp to de siste fire årene og vil også være oppi der. Chelsea vant ligaen i fjor, så hvem skal Liverpool inn foran?

VG og Dagbladet har også plassert de røde på femteplass. «For andre år på rad er det voldsomme utskiftninger på Anfield, noe som skyldes at klubben igjen mister noen av sine beste og viktigste spillere», skriver VG i sin vurdering, og legger til:

«Brendan Rodgers må nok snart vinne et trofé hvis han skal få fortsette i jobben, og på papiret ser Liverpool-laget ganske bra ut nå, spesielt offensivt med bl.a. Christian Benteke. Bakover er det fortsatt vanskelig å se at tryggheten er blitt så mye større enn forrige sesong.»

Saken fortsetter under.

UNDER PRESS: Rodgers og Liverpool får knallhard konkurranse om de øverste plassene.

Nettavisen tror imidlertid Liverpool klarer å bryte seg inn blant de fire beste: «Målet til Liverpool er 4. plass, og vi tror de klarer nettopp det. Liverpool ender på fjerdeplass – men ikke høyere.»

Samme avis tror Liverpool har gjort «et klokt valg» i å satse videre på Brendan Rodgers. «Og vi synes også det virker som om han har fått mer tillit på overgangsmarkedet denne gangen. Likevel er det huller i troppen og huller de må fylle så fort som mulig. Det finnes imidlertid penger i klubben, og det er over en måned igjen av overgangsvinduet.»

Spår rød cupjubel

Den engelske pressen tror i likhet med TV 2, VG og Dagbladet at det ikke blir noen Champions League-plassering på Anfield denne sesongen. Liverpool-kjenner Chris Bascombe i The Telegraph og Jamie Carragher (i Daily Mail) tror imidlertid på suksess i cupene.

– De er nødt til å avslutte trofétørken, ellers kommer de til å lete etter en ny manager, forteller Bascombe, med base på Merseyside, i sin vurdering hos The Telegraph.

Tidligere røde Jamie Redknapp, nå ansatt i Sky Sports, frykter at noen av de forventede topp-fire-klubbene må svikte hvis Liverpool skal ha mulighet til å havne i det øverste sjiktet.

– Liverpool har signert noen gode spillere, og jeg håper min tidligere klubb havner blant de fire beste, men en av de andre storklubbene må nok underprestere voldsomt for at det skal skje, sier han til TV-kanalen.

I tillegg har både ESPN, Forbes og Bleacher Report plassert Liverpool på femteplass.

«Steven Gerrard og Raheem Sterling forlot begge Anfield i sommer. Men akkurat som i fjor har Brendan Rodgers vært ute med sjekkheftet for å sette laget på plass», skriver Forbes i vurderingen. «Christian Benteke kommer til å score mål, og han bør være mer tilgjengelig enn Daniel Sturridge, som mistet mesteparten av forrige sesong med skader.»

Avspark mellom Stoke og Liverpool i første serierunde er søndag klokka 17.00.