Slik var Klopp-effekten i Tyskland

Da Klopp tok over var det tolv seriekamper til overgangsvinduet åpner. Her kan du se hvordan han gjorde det på like mange kamper i Mainz og Dortmund.

Etter å ha startet med to uavgjort i Premier League mot Tottenham og Southampton, kunne Jürgen Klopp juble sammen med Liverpool-fans verden over etter lørdagens 1-3-triumf mot Chelsea.

Seieren var første gang siden desember i fjor at Liverpool har vunnet en kamp der laget først har havnet under. Sist det skjedde var i 1-3-seieren mot Leicester 2. desember i fjor, ifølge Liverpool Echo. Den kampen var for øvrig også sist kamp Liverpool scoret tre mål på bortebane i Premier League.

Under Brendan Rodgers vant Liverpool bare én gang på 17 oppgjør mot Chelsea, Arsenal, Man City og Man Utd borte. Det skjedde sist i mars 2013 mot Manchester United. Sist gang Liverpool vant på Stamford Bridge er fire år siden.

Klopp har dermed brutt flere barrierer med seieren mot Chelsea, og kanskje har Klopp-effekten nå meldt seg for alvor.

De første 12 kampene i Tyskland

Da Klopp tok over på Anfield hadde han tolv kamper på seg i Premier League til han kan gjøre sine endringer i troppen under transfervinduet i januar, ni av disse kampene gjenstår nå.

Liverpool Echo laget for en stund siden en oversikt over hvordan han gjorde det på sine tolv første kamper i sine tyske klubber.  

I Mainz tok han over i februar, etter at 22 kamper allerede var spilt, og med en tropp han ikke kunne endre på. Det var også spillere han hadde spilt sammen med selv.

I Dortmund tok han over på sommeren i 2008, og kunne i større grad påvirke trening og det som skjedde på overgangsmarkedet.

I Mainz brukte han 12 kamper på å redde laget fra nedrykk. Han startet trenerkarrieren med seier, og tok 21 av 36 poeng.

Seks seire og tre tap ble det. Det var etter at forgjengeren bare hadde bare en seier og sju poeng på de 12 kampene før det.

En lignende historie er det i Dortmund, der tidligere manager Thomas Doll avsluttet sin karriere i klubben med bare 12 poeng på de siste 12 kampene, og endte på åttende plass.

På sine 12 første kamper under klopp tok laget 18 poeng, med fire seire, to tap og 20-18 i målforskjell.

Men som Klopp sa på en pressekonferanse for et par uker siden, hadde laget også mange uavgjort i første sesongen. Eller «en halv seier», som Klopp så optimistisk kalte det. 

LES OGSÅ: – Jeg elsker denne spilleren