Sliter ofte på Stamford Bridge

Chelsea har hatt god kontroll på de røde hjemme i Premier League. Her er statistikk før storkampen!

De to klubbene møtte hverandre fire ganger gjennom forrige sesong, og Liverpool ble stående igjen uten seier. Chelsea vant to ganger – én av dem etter ekstraomganger – mens de to andre endte med uavgjort.

Sist de to på samme bane, var da kapteinene John Terry og Steven Gerrard sørget for 1–1, begge med pannebrasken, på Stamford Bridge i mai. De blå tok ledelsen tidlig, men gjestene utliknet rett før pause. I andre omgang fikk for øvrig Jerome Sinclair (i bildet under) sin ligadebut.

Tidligere på året, i januar, sto klubbene ansikt til ansikt i ligacupsemifinalen. Den ble spilt over to kamper, hjemme og borte, der det først ble 1–1 i møtet på Anfield. Chelsea tok ledelsen ved Eden Hazard på straffe, før Raheem Sterling scoret et ypperlig mål foran The Kop etter sidebyttet.

Supporterne ble vitne til et temposterkt og intenst returoppgjør den påfølgende uka, med blant annet ni gule kort og ekstraomganger. Diego Costa kom spesielt i fokus, og han ble senere straffet for en stempling på Emre Can. Etter 90 målløse minutter vant imidlertid Chelsea da Branislav Ivanovic scoret etter dødball i første ekstraomgang.

Noen måneder tidligere var det Costa som ble matchvinner, da i ligaen. Et langskudd av Can, via en Chelsea-spiller, ga Liverpool ledelsen i åpningsminuttene på Anfield, men Gary Cahill svarte kort tid senere – med hjelp av mållinjeteknologien. Så viste Costa nådeløs effektivitet da han fikk tid og rom til å avslutte i boksen snaut 25 minutter før slutt.

I Premier League-sammenheng har Liverpool bare vunnet fire kamper på Stamford Bridge i hovedstaden. Og samtlige har vært med ett mål: Tre ganger har rødtrøyene reist hjem med 1–0, mens de én gang fikk med seg 2–1 i bagasjen.

Ønsker du SMS-varsler for mål under kampen? Klikk her!

Sist de røde vant med større sifre på «brua», var i desember 1989. Den gang endte det hele 5–2 til bortelaget, noe som er tidenes største Liverpool-seier over Chelsea på fremmed gress.

I løpet av de 25 siste ligakampene på Stamford Bridge har Liverpool bare tatt 19 av 75 mulige poeng.

Siden 1992, da Premier League ble dannet, har Liverpool vunnet 17 og tapt 19 ganger på 46 møter med de blå fra hovedstaden. Merseyside-laget har scoret 53 mål, mens Chelsea har fem flere.

Gjennom samme periode står Liverpool med fire seire, seks uavgjortkamper og 13 tap i ligaen mot London-klubben borte. Der er kun mot Manchester United på Old Trafford, der tallet er 15, at Liverpool har tapt flere.

Cans scoring mot Chelsea i fjor var tyskerens første Liverpool-mål i karrieren, mens midtbanekollega Lucas Leiva scoret på dagens kamparena under den klassiske 4–4-kampen mellom lagene i Champions League i april 2009.

Christian Benteke scoret på Stamford Bridge for Aston Villa i mai 2013, før han senere ble utvist. Sist en Liverpool-spiller så det røde kortet i en bortekamp mot Chelsea, var da Pepe Reina ble sendt i dusjen i 2006.

Ingen ikledd Liverpool-trøye har scoret hat-trick på Stamford Bridge gjennom historien. Patrik Berger er den forrige røde som satte tre baller i nettet mot Chelsea, men det var på Anfield.

Liverpool har spilt uavgjort i alle sine tre siste ligakamper før i dag. Man må tilbake til januar 2008 for å finne sist den rekken nådde fire kamper.

Nå har Merseyside-laget spilt ti kamper på rad uten å tape, alle turneringer inkludert, for første gang på ni måneder.

Vinner Chelsea på hjemmebane i dag, blir det deres 50. seier over Liverpool i ligaen. Og det neste målet vil gjøre at de står med 200 nettkjenninger i ligaen mot klubben fra Nordvest-England.

Chelsea-manager José Mourinho har bare tapt én gang mot Liverpool på elleve kamper. Det skjedde da Dirk Kuyt og Jermaine Pennant sørget for 2–0 på Anfield i januar 2007. Lagene til Mourinho har vunnet åtte av de kampene, og bare sluppet inn sju mål.

På de åtte siste møtene, både i liga- og cupsammenheng, er Chelsea ubeseiret mot Liverpool.

Ivanovic har scoret tre ganger mot Liverpool så langt i karrieren, men ingen av dem i Premier League. Den serbiske forsvareren er imidlertid ute med skade til dette oppgjøret, fortalte Mourinho i går.

Ruben Loftus-Cheek fikk sin første ligastart for Chelsea i nettopp dette oppgjøret forrige sesong.

London-klubben har bare tapt fire av sine 103 hjemmekamper i Premier League under Mourinho, men to av dem har kommet i løpet av lagets fem siste kamper. Crystal Palace og Southampton har vunnet henholdsvis 2–1 og 3–1 på Stamford Bridge denne høsten.

Chelsea har tatt elleve poeng så langt denne sesongen, noe som er klubbens verste start på en Premier League-sesong. På dette stadiet i fjor hadde mannskapet til Mourinho 26 poeng og toppet tabellen.

Den gang hadde de solide 26–10 i målforskjell etter ti kamper, mens blåtrøyene nå står med 15–19.

Chelsea har bare vunnet én av sine fire siste kamper i Premier League, noe som skjedde da Aston Villa ble slått 2–0 for to runder siden. For øvrig var resultatet det samme da Arsenal kom på besøk forrige måned.

Mourinho har tapt seks av sine tolv siste ligakamper. Før det hadde han seks tap på hele 64 kamper i toppdivisjonen.

14 forskjellige Chelsea-spillere har funnet veien til nettmaskene i løpet av totalt 16 kamper denne sesongen.

Målscorere denne sesongen (ligamål i parentes):

Chelsea: Willian 4 (2), Diego Costa 3 (2), Oscar 2 (1), Pedro Rodríguez 2 (1), Ramires 2 (1), Loïc Rémy 2 (0), César Azpilicueta 1 (1), Gary Cahill 1 (1), Cesc Fàbregas 1 (0), Eden Hazard 1 (1), Kenedy 1 (0), Nemanja Matic 1 (1), Radamel Falcao 1 (1), Kurt Zouma 1 (1), selvmål 2 (2).

Liverpool: Christian Benteke 3 (3), Danny Ings 3 (2), Adam Lallana 2 (0), Daniel Sturridge 2 (2), Emre Can 1 (0), Nathaniel Clyne 1 (0), Philippe Coutinho 1 (1), James Milner 1 (1).

Avspark på Stamford Bridge er klokka 13.45 norsk tid. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo, og BT Sport viser den i England.

Liverpool.no følger kampen minutt for minutt, med fortløpende tekst og bilder, pause- og sluttrapport. Kort tid etter kampen kommer et videosammendrag og spillerbørs med vurderinger.