Snakker Klopp om ligatittelen?

Klopp uttalte i går at Liverpool har sterk nok tropp til å være en utfordrer. En utfordrer til hva?

I etterkant av gårsdagens maktdemonstrasjon mot Southampton, uttalte Klopp seg subtilt om mulighetene denne sesongen.
 
Vi trenger litt flaks med skader, men troppen er sterk nok til å være en utfordrer, sa Klopp til pressen.
 
En utfordrer til hva? Dét sa Klopp ingenting om. 
 
Det sier seg selv at Liverpool er en kandidat til å vinne Ligacupen. Med fire lag igjen i turneringen er sjansene utvilsomt gode. I Europaligaen er man alt videre til 16.delsfinalen. FA-cupen har ikke begynt ennå, mens den uforutsigbare ligaen nærmer seg halvspilt.

Hva mente han?

Kanskje snakket Klopp generelt om alle turneringer, eller mente han at Liverpool er utfordrere til en topp fire-plass? Kan det tenkes at Klopp drømmer om noe mer?
 
Så langt har Klopp sett dumt på journalister som har spurt ham om lagets tittel-sjanser. 
 
Hva Klopp egentlig tror og mener om saken forblir uavklart.

Spillerne jublet for avansement i Ligacupen.

Bør drømme om mer enn topp 4

Daily Express-journalist Paul Joyce skriver i en kommentar at Klopp muligens hinter til ligatittelen, men heller ikke han vet sikkert. 
 
– Slik som det er i toppen av Premier League, er topp fire det minste et formsterkt Liverpool bør sikte mot, skriver Joyce.
 
– Skal Liverpool kjempe om tittelen er de helt avhengige av at Sturridge holder seg skadefri og spiller flere kamper sammenhengende.
 
Joyce mener det er utrolig at Liverpool befinner seg i en såpass positiv situasjon, bare måneder etter Brendan Rodgers ble sparket og i en sesong der skader har vært en stor byrde for Merseyside-klubben.

Snur kamper

I Brendan Rodgers’ ti siste kamper der motstanderne tok ledelsen, tapte Liverpool ni og spilte én uavgjort. 
 
Jürgen Klopps Liverpool har havnet under fem ganger, men denne gangen har laget snudd et mål i mot til tre seire (Chelsea, Bordeaux og Soton), én uavgjort (Rubin Kazan), mens det ble tap mot Crystal Palace.
 
Joyce mener evnen til å snu kamper vitner om et «nytt» og sterkere Liverpool, med et langt større potensial.
 
– Man kan si mye om statistikk, men dette føles betydningsfullt. Det illustrerer troen og selvtilliten Klopp har gitt spillerne. Dette er samme troppen som tidligere følte kampen var over dersom de slapp inn det første målet, uttaler journalisten.
 
Southampton tok ledelsen, men Liverpool snudde kampen til 1-6.