Søker kvalitet

Brendan Rodgers mister Steven Gerrard som den siste av flere store og erfarne navn som har forlatt Anfield de siste årene. Manageren erkjenner at det kan bli en utfordring å hente inn nye kvalitetsspillere.

Mye tyder på at lite vil skje i dette transfervinduet for Liverpools del. Til sommeren reiser Steven Gerrard til Amerika og presset vil være på manager Brendan Rodgers til å erstatte ikonet og den mangeårige kapteinen.

- Etter forrige sesong, hvor vi var på nippet til å vinne ligaen og kvalifiserte oss til Champions League gjennom å spille en fotball som gjorde folk entusiastiske, da var vi i en ypperlig posisjon til å tiltrekke oss spillere på høyt nivå, sier Rodgers til Daily Telegraph, og som samtidig er mer forsiktig når han snakke om sjansene for å hente inn topp spillere i den umiddelbare fremtid.

- Vi må tro på at statusen til klubben, og troen på at den går i riktig retning, vil sørge for at spillere fortsatt ønsker å komme hit. Laget er forandret og spillerne er forandret, men navnet Liverpool er fortsatt det samme. For mange spillere dreier deg seg om to ting, spilletid og penger. Det er så enkelt.

- Det er tilfeller hvor spillere vil se bort fra det finansielle ved å komme til et prosjekt som de føler de kan være en stor del av. Det er vanskelig da spillere, av forskjellige grunner, kan velge å reise til andre steder. Noen foretrekker å reise til Spania, andre til London. Du må bare fortsette å arbeide for å finne de best mulige spillerne.

- Det har vært noen fremragende spillere her og som vi behøver å erstatte, enten ved at våre unge spillere får en sjanse, at de som er inne høyner sitt nivå, eller også ved å hente inn kvalitet.

- Jeg ønsker å arbeide med elitespillere, som en trener og som en manager. Jeg trives like bra med å være sammen med stjerner som jeg gjør med unge spillere. Dette er Liverpool, vi må kjempe med de beste i verden.

- Den regelen betyr at klubber må se strategisk på ting, fortsetter Brendan Rodgers om Financial Fair Play. – Det er også andre faktorer, som hvordan eiere vil arbeide og drive en klubb. Eierne har vært briljante i den korte tiden hvor jeg har vært manager her.

- De har gjort en glimrende jobb med å snu denne klubben og å få den på rett kjøl igjen. Det er alltid et større bilde. Eierne ønsker å investere i laget og det dreier seg om å få disse spillerne i havn, noe vi arbeider hardt for å få til.

- Forhåpentligvis greide vi å vise frem til sommeren at det var gjort fremgang. Det er klart at siden har vi mistet spillere og hentet inn mange som krever tilpasning, men vi har stor tro på at vi arbeider på den rette måten. Vi må bare greie å bevise det.