Spår 1-0 seier på søndag

Formann i Liverpool FC Supporters' Club Norway, Pål Christian Møller, er optimist foran den kommende sesongen, og spår seier i ligapremieren og at Christian Benteke vil gjøre over 20 ligamål.

Premiere-nervene er i ferd med å melde seg hos Liverpool-supportere over det ganske land, og så også hos supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, som på en dårlig telefonlinje fra Toscana forteller at han ser frem til en spennende sesong, som for oss Liverpool-supportere er fire dager unna.

- Den kommende sesongen blir utrolig spennende sett med Liverpool-øyne. Etter en skuffende fjorårssesong var nok mange avventende til hva Liverpool ville foreta seg i sommer. Skal man dømme ut fra kjøpene som klubben har gjort, synes jeg det er grunn til å forvente en god sesong, sier Møller til Liverpool.no.

- I alle fall må det være lov til å forvente en klart bedre sesong enn ved siste korsvei, fortsetter han.

- Målet er selvsagt å komme inn blant de fire beste, og dermed kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Klarer vi det, skal vi være fornøyde. Samtidig vil det utvilsomt være en mislykket sesong om vi ikke klarer å komme inn blant de fire øverste på tabellen.

Tror Liverpool får revansje på Britannia

Forrige sesong var skuffende, og spesielt avslutningen, mener Møller. Derfor forventer han langt bedre takter av gjestende lag på Britannia Stadium i helgen enn tilfellet var under ligaavslutningen i mai.
 STYGT TAP: Resultat-tavla på Britannia Stadium var ikke hyggelig lesning for Liverpool-fansen i mai.

- Vi har litt å hevne etter 1-6 i forrige oppgjør mot Stoke. Året før vant vi 5-3 på samme arena, så det har vært to målrike oppgjør i Stoke nå.

- Klarer vi å slå Stoke i sesongens første kamp viser vi hele England at dette er et nytt Liverpool. For meg er dette en meget viktig kamp. En sjanse til å vise hva "nye Liverpool" står for.

- Jeg tipper at Liverpool vinner denne kampen. Det holder med 1-0.

Tøff start

Fotballforbundets computer var ikke snill med Liverpool da den satte opp terminlisten, med mange tøffe bortekamper i første del av sesongen.

- Det at vi har mange tøffe bortekamper i starten kan selvsagt by på noen utfordringer. Vi må ikke miste håpet om vi taper noen kamper i starten, understreker Møller.

- Lagene vi skal møte har også en rekke nye spillere, akkurat som oss, så de må også gjennom en innkjøringsperiode, så jeg mener vi har muligheter selv på bortebane mot toppklubbene.TØFFE BORTEKAMPER: Vanskelige kamper på Emirates, Old Trafford, Goodison, White Hart Lane, Stamford Bridge og Etihad kommer som perler på en snor de første ukene av sesongen. 

- Jeg tror egentlig ikke det er noen ulempe å møte disse lagene på bortebane så tidlig. Det kan faktisk vise seg å være en fordel å møte disse lagene før de har fått satt seg skikkelig. Det viser resultatene fra tidligere sesonger. For eksempel slet Manchester United veldig i begynnelsen av forrige sesong. Det er bare å kjøre hardt ut, mener formannen.

Store forventninger til Benteke

Møller er tilfreds med shoppingrunden som Brendan Rodgers og Ian Ayre har vært ute på i sommer. Sju spillere er handlet inn til den nette sum av 85 millioner pund: James Milner, Danny Ings, Adam Bogdan, Joe Gomez, Roberto Firmino, Nathaniel Clyne og Christian Benteke.

 

MÅLGARANTIST: Supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, spår at Christian Benteke vil notere seg for over 20 ligamål kommende sesong.

- Det var bra at vi gjorde unna spillerkjøpene så tidlig, slik at spillerne fikk godt med tid til å akklimatisere seg og fikk med seg hele sesongoppkjøringen, mener supporterklubbens formann.

 - Det var en ting som var viktigere enn noe annet i sommer, og det var å kjøpe en toppspiss. Det har vi gjort. Jeg har store forventninger til Benteke. Jeg tror han kommer til å innfri, og tipper at han ender på over 20 ligamål denne sesongen.

- Det er vi også helt avhengige av dersom vi skal bli blant de fire beste. Vi må ha en spiller på topp som bøtter inn mål, og det må bli Benteke som gjør det. Daniel Sturridge er alt for mye skadet til at vi kan stole på ham som målgarantist, avslutter Møller.