Spillerbørs: Coutinho den mest positive

Liverpool sviktet på den store arenaen da det gjaldt, og Aston Villa vant fortjent. En gjennomgående svak opptreden av Liverpool-spillerne, der Philippe Coutinho viste noen lysglimt før pause.

Kampreferat: Aston Villa – Liverpool 2–1

Simon Mignolet 5: Sisteskansen måtte plutselig ut i full strekk etter drøyt ti minutter, men gjorde sakene sine bra. Han hadde for øvrig ikke altfor mye å gjøre i en kamp som laget taper fortjent, men ingen av målene var umulig å ta. Trygg med ballen; blandet drops med utspillene.

Emre Can 5: En drivkraft som kun hadde blikket rettet fremover. Som høyreback betyr det samtidig bakrom, og det var nettopp på Liverpools høyreside at Aston Villa scoret målene. Bakrommene ble for store og mange. Brukbar fremover, men det var nokså resultatløst. Var blant Liverpool-spillerne med mest vilje og tenning.

Martin Skrtel 5: Kom som ventet rett inn i midtforsvaret etter karantenen, og han ga ingenting vekk i luftduellene fra start. Slovaken hadde noen beinharde taklinger og var god med ballen, men slet da Aston Villa angrep hurtig. Han var ikke tett nok oppi ballfører flere ganger. Virket generelt litt rusten.

Dejan Lovren 5: Noen positive tendenser ble overskygget av det desperate og elendige skuddet på overtid. Før pause virket kroaten trygg med ballen og var aggressiv i duellene, og han hadde en svært god blokkering da Aston Villa kom gjennom etter kvarteret. Det ble riktignok mange «enkle» og feige pasninger mot venstre, og han ble altfor enkelt passert på 1–2.

Alberto Moreno 4: Uvanlig lite med fremover, og defensivt var det svært variert. Spanjolen hadde alt fra glimrende og viktige taklinger til håpløse feilpasninger og posisjoneringsfeil. Han var aggressiv, og farten reddet ham noen ganger.

Joe Allen 5: Dette var ikke en spesielt minneverdig opptreden for den lille waliseren. Han var ofte på etterskudd, etterlot seg en del plass i mellomrommet og slurvet tidvis med ballen. Noen gode taklinger og involveringer, men ikke på nivået han har vist dette året.

Jordan Henderson 5: Uten kapteinsbindet på venstrearmen virket det som om noe manglet. Han var lite involvert, tam og statisk på midtbanen. Med ballen virket 24-åringen usikker, men han fikk vise frem pasningsfoten ved et par anledninger.

Steven Gerrard 4: Kapteinen var tydelig ivrig etter å sette sitt preg på kampen, og i en offensiv rolle var han lysten på å sette presset høyt i åpningen. Men etter hvert tabbet det av, han ble mer statisk og veldig lite involvert i spillet. Fikk en dypere rolle i andre omgang, men med under en halvtime fotball bak seg siden februar, var han tydelig rusten. Nokså ufarlige dødballer og dårlige skudd. Kom til en stor sjanse med hodet i sluttminuttene.

Lazar Markovic 5: Det så lyst ut i starten, da han satte fart mot Kieran Richardson på Liverpools høyreside, men han falt etter hvert ut av kampen. Unggutten våget å utfordre, dog uten å skape noe særlig. Ofret i pausen.

Philippe Coutinho 6: Fra start ga han høyreback Leandro Bacuna hodepine på grunn av smarte bevegelser og lekne finter, og det var helt klart Liverpools nøkkel i angrepsspillet. Et briljant løp og god avslutning ga laget ledelsen. I andre omgang fikk han en annen rolle og falt ut av det. Mindre involvert, mindre toneangivende og mindre god, men likevel Liverpools mest positive i dag.

Raheem Sterling 5: Et langt steg ned etter Newcastle-kampen. Riktignok strakk han i forsvaret og var en viss trussel langs bakken, men det var totalt sett tynt. Hadde lange perioder uten ballberøring, og da han først fikk den, ble han ofte litt for glad i den. Ble forsøkt ut mot venstre etter pause, men han var ikke seg selv i dag.

Mario Balotelli 5: Italieneren ble byttet inn til andre omgang og bidro med litt tyngde fremover, men han var ikke samkjørt med laget. Han kom til noen halvsjanser, og han hadde ballen i nettet, men ble feilaktig avvinket for offside.

Glen Johnson: Fikk de tolv siste minuttene, og men rakk ikke å markere seg.

Rickie Lambert: Kom inn på overtid. Sto plassert i boksen under innlegg, men fikk ikke sjansen i løpet av de få sekundene på banen.