Spillerbørs: Coutinhos magi var ikke nok

Philippe Coutinho var hjernen bak mye av det Liverpool skapte fremover på Stamford Bridge, og Liverpool.no kåret brasilianeren til Liverpools beste i hard kamp med en solid Emre Can i forsvarsrekka.

SPILLERVURDERING

Mignolet 7
Gjør et par fantastiske redninger i andre omgang. Først på et skudd fra Costa som forandrer retning i Skrtel, og deretter når Costa snapper et tilbakespill fra Henderson. Litt passiv og merkelig plassert på scoringen.

Can 8
Meget god forsvarskamp av tyskeren, som ikke er redd til å tråkke til i duellene, og også driver fremover i angrep når sjansen byr seg. Tøffe dueller med Costa, og brasilianeren stemplet ham med vilje i første omgang og burde vært utvist.

Skrtel 7
Slovaken fikk også smake knottene til ufine Costa, som faktisk burde hatt to direkte røde kort i denne kampen. Midtstopperen er heldig som ikke får straffe mot seg for en felling av Costa midtveis i 1.omgang. Spiller en god forsvarskamp, selv om han blir lurt av Oscar ved en anledning.

Sakho 7
Ble lurt av Costa etter fem minutter, men gjør få feil etter det. Bidrar med kontante taklinger og sikkert forsvarsspill. Ble dessverre skadet og måtte forlate banen etter 57 minutter.

Markovic 5
Gjorde en grei førsteomgang, men ble fullstendig borte utover i annen omgang, og det var forståelig at Brendan Rodgers valgte å bytte ut serberen etter 70 minutters spill.

Leiva 6
Bidro med flere viktige blokkeringer og inngripener, men ga også bort frispark i farlige posisjoner. Chelseas scoring kom etter et slikt frispark, men det må Balotellis dårlige pasning også ta en stor del av skylden for. Levde farlig på gult kort, og slo en del feilpasninger når han begynte å bli sliten i ekstraomgangene.

Henderson 6
Aggressiv og god så lenge kreftene holdt, men også han fikk et tidlig gult kort som nok hemmet ham utover i kampen. Misbruker en enorm mulighet til å utligne ti minutter ut i første ekstraomgang, når han helt umarkert har muligheten til å styre ballen i langhjørnet, men i stedet header utenfor. Blir dyktig sliten mot slutten, og slår da et par farlige feilpasninger.

Moreno 6
Får en stor sjanse like før halvtimen var spilt, men skyter rett på Courtois. Gjør en god førsteomgang, men blir mer usynlig utover i matchen.

Gerrard 6
Åpnet kampen friskt, og slo noen nydelige pasninger som spilte fri Markovic og Moreno i første omgang. Har et par skuddforsøk fra distanse som blir keepermat for Courtois. Merker det intense tempoet utover i kampen, og da ble også pasningskvaliteten dårligere.

Coutinho 8
Var som vanlig svært toneangivende i det Liverpool foretok seg fremover på banen, og man følte hele tiden at brasilianeren var mannen Liverpool måtte sette sin lit til skulle man få hull på byllen. Går på et herlig raid som han avslutter selv etter en halvtimes spill, men Courtois gjør en meget god redning med foten på det lave skuddet. Vi gir han prisen som Liverpools beste.

Sterling 6
Var ikke helt venn med ballen i dag, og gjør også en del feil valg i viktige situasjoner. Som for eksempel når han ikke spiller Gerrard etter 17 minutter, og i stedet går seg bort på en god Liverpool-overgang. Får hard medfart av Chelsea-forsvaret, og blir blant annet taklet stygt bakfra av Terry.

Johnson 6
Kommer inn for Sakho etter 57 minutter, men har ikke den samme tilstedeværelsen og tryggheten som franskmannen oser av for tiden. Kommer derfor på hælene i enkelte situasjoner.

Balotelli 5
Erstattet Markovic etter 70 minutter. Italieneren demonstrerte nok en gang at han ikke er på bølgelengde med sine lagkamerater. Skyter himmelhøyt over når Sterling legger ballen fint tilbake for ham tidlig i ekstraomangene, og løper og bidrar generelt for lite til å være en av de med friske bein mot slutten. Slår også en håpløs pasning i retning Lucas, som gjør at brasilianeren lager frisparket som Chelsea scorer fra.

Lambert
Kommer inn for Moreno og bidrar med å skape litt mer trøkk fremover i andre ekstraomgang. Skyter uvørent over i sluttsekundene, når han nok heller burde ha spilt ballen.