Spillerbørs: Gode redninger på en mørk dag

Liverpools sisteskanse, Simon Mignolet, måtte plukke ballen ut av nettet fire ganger, men kan samtidig se tilbake på en rekke glimrende redninger fra nederlaget på Emirates.

Se kampreferat: Arsenal – Liverpool 4–1

Simon Mignolet 6 – vartet opp med den ene kjemperedningen etter den andre. Allerede i det 4. minutt presenterte han seg, før han like etterpå holdt unna Arsenal-scoring på enda mer imponerende vis. Det var lite han kunne gjøre med ledermålet, men belgieren burde nok gjort det bedre på frisparkscoringen, som havnet i keeperhjørnet. Ny kjemperedning på en Olivier Giroud-heading etter pause. Sjanseløs på 4–1-målet. Får prisen som Liverpools minst dårlige på en mørk dag.

Emre Can 5 – fungerte som en offensiv drivkraft på høyresiden hver gang han fikk muligheten, og Arsenal hadde problemer med å stoppe ham. Bakover slet unggutten litt med farten til Alexis Sánchez, men han reddet seg ofte inn med styrke. Ble tidvis feig i duellene etter et gult kort i 2. omgang, og på tampen fikk han sitt andre og ble utvist.

Kolo Touré 4 – skremte vannet av fansen og lagkameratene med en grufull åpning på kampen. En rufsete involvering ble fulgt opp med en grov feil like etter. Fikk imidlertid unna returen, og han hadde en god takling noen minutter senere. Så stadig usikker ut med ballen, men gjorde sakene sine bedre utover i kampen.

Mamadou Sakho 5 – sa før kampen at han ikke fryktet Arsenal-spiss Giroud, og han demonstrerte det tidlig i en hodeduell med franskmannen. 25-åringen var som normalt beinhard i duellene, men det ble nok litt for hardt da han laget frisparket som Mesut Özil skrudde i mål. Dristig i sin karakteristiske stil med ballen, men gjorde ikke altfor mange feil.

Jordan Henderson 5 – spilte ofte ute til høyre, og det er nok ikke der dagens kaptein trives aller best. Før pause kom han til en rekke innleggsmuligheter, men så seg nødt til å slå støttepasninger fordi det manglet på Liverpool-spillere i boksen. Hang ikke alltid med da Arsenal kombinerte seg imellom. God straffe etter pause.

Lucas Leiva 5 – fikk ingen enkel jobb som ankeret på midtbanen, men brassen gjorde seg ikke helt bort i comebacket. Han virket tidvis litt tung i steget, og pasningene var litt slappe selv om de ofte nådde frem, men det var positive tendenser i den «stygge» ryddejobben. Slet med tempoet da Arsenal kjørte på.

Joe Allen 5 – ble ofte litt feig med ballen på midten, og det ble slått støttepasninger selv om mulighetene var åpne fremover. Waliseren slet periodevis med pressingen og posisjoneringen, og han kom aldri helt inn i kampen. Noen gode involveringer med ballen, men for sjelden.

Philippe Coutinho 6 – viste seg ikke fra sin beste side i dag, men det var likevel noe lekent og positivt over ham da ting stemte. Noen lekre pasninger – det var han som spilte fri Lazar Markovic i første omgang – og brukbare skuddforsøk var ikke nok til å gjøre noe med resultatet.

Alberto Moreno 4 – vartet opp med et nytt eksempel på at han er bedre fremover enn bakover. Spanjolen snudde stadig ryggen til da Arsenal kom til avslutninger, og det var det som felte ham rett før Hector Bellerín satte inn 1–0 før pause. Spanjolen løp og ned venstresiden gjennom oppgjøret, men klarte aldri å gjøre noe spesielt ut av seg. Hadde noen skuddmuligheter, men lot være å fyre av.

Lazar Markovic 5 – klarte å stresse Arsenal-forsvaret, viste god løpsstyrke og var stadig en trussel, men sviktet med pasningen da han kom alene med keeper etter 20 minutter. Virket veik i duellene med Arsenal-forsvaret, men var med ned og gjorde en jobb i forsvaret. Byttet ut i pausen.

Raheem Sterling 6 – hadde alle søkelysene rettet mot seg før kampen, og han gjorde en grei jobb. Slet som resten av laget i åpningen, men det tok seg i takt med laget litt opp. Utfordret ofte på venstresiden, kom til noen brukbare innlegg – også noen dårlige – og holdt Arsenal-forsvaret på tå hev gjennom hele kampen. Burde fått mer ut av en situasjon midtveis i 1. omgang, men ble for ivrig og skjøt tidlig. Får pluss for å skaffe straffespark kvarteret før slutt.

Daniel Sturridge 4 – kom inn til den andre omgangen. Bidro med en trussel Arsenal-forsvaret brukte krefter på for å holde i sjakk, men i boksen var det lite som var typisk Sturridge i ettermiddag. Han nølte og var sen på avtrekkeren, og spissen ble ofte egoistisk selv om han hadde alternativer.