Spillerbørs: Lyspunktet kom fra Benteke

Liverpool-spillerne skuffet og manglet intensitet i nordvestderbyet på Old Trafford.

Simon Mignolet – 4: Nerver og ubesluttsomhet i et utkast ga United ballen i svært farlig posisjon tidlig, men ellers var det ikke særlig mye å gjøre for sisteskansen. Variabel med ballen i beina. Baklengsmålene var ikke hans skyld.

Nathaniel Clyne – 5: En vrien kamp for Clyne, som slet klart mer mot innbytter Ashley Young i andre omgang enn Memphis Depay før pause. Forårsaket frisparket, riktignok noe billig, som ledet til 1–0, ikke nok med fremover på banen, men var god i noen løpedueller.

Martin Skrtel – 4: Dette var ikke Skrtels aften. Allerede i åpningsminuttene surret ham med ballen, vartet opp med enkle pasningsfeil og virket utilpass. Selv om han hadde noen viktig klareringer med hodet, var han et godt stykke unna sitt beste. Anthony Martial ble sluppet for enkelt forbi ved 3–1.

Dejan Lovren – 5: Noen gode brytninger og et par susende taklinger. Han fremsto litt ubestemt og ga bort et frispark i farlig posisjon etter timen, men Lovren valgte å gjøre ting enklere i dag, og det var fremgang fra sist. Likevel en kamp under pari, i likhet med resten.

Joe Gomez – 4: Tenåringen gjorde en grei jobb bakover – helt til han urutinert felte Ander Herrera i boksen etter pause. En stygg rippe i lakken, og det var igjen tynt fremover på banen. Noen gode involveringer, men ikke like solid som han har vært i tidligere bortekamper.

Lucas Leiva – 6: Markerte seg med bemerkelsesverdig ro under hardt press flere ganger, og han var Liverpools mest positive på midten, særlig i starten, men han fikk dårlig med hjelp, ble sliten og kom etter hvert på etterskudd. Ble tatt av banen.

Emre Can – 5: Med energien etter Tyskland-debuten i behold løp han og jaget mye, men ble tidlig irritert over lite ballkontakt og få involveringer. 21-åringen viste prov på det offensive drivet sitt, men den siste pasningen stemte aldri.

James Milner – 4: Dagens kaptein løp som vanlig enormt mye, men tok ikke særlig grep i kampen. Vartet opp med noen ekle feilpasninger, slurvet og pådro seg gult kort.

Roberto Firmino – 5: Slet med å finne rollen sin i den uvante kantposisjonen. Kom ikke helt med i kampen fra start. Etter pause kom han til et par brukbare sjanser, men han valgte heller å sentre på tvers enn å skyte da han fikk ballen i boksen, før han nok burde utliknet – men bommet på mål – i det 65. minutt. Byttet ut sekunder senere.

Danny Ings – 4: Dette var Ings’ første kamp fra start i Liverpool-drakt, men i likhet med Firmino virket han utilpass på kanten. Ings spilte på venstresiden, og han løp mye, men fikk ikke til noe med ballen. Kom til lagets første ordentlige avslutning etter 57 minutter, men fikk ikke god nok klem på kula. Tatt av banen kvarteret før slutt.

Christian Benteke – 6: Vanskelig kamp for kraftspissen, som igjen virket isolert på topp i veldig store deler av kampen. Han hadde noen fine detaljer og solide dueller, men hadde generelt for lite å jobbe med. Vant mange luftdueller, og brassereduseringen var kampens klareste lyspunkt for gjestene. Får bestemannsprisen.

Jordon Ibe –: Kom inn med 25 minutter igjen på klokka. Klar fremgang etter en svak sesongstart, og han kom til et godt skudd mot slutten.

Divock Origi –: Fikk sin offisielle debut kvarteret før slutt. Rakk ikke å gjøre særlig mye ut av seg.

Alberto Moreno –: Byttet inn i sluttminuttene.