Spillerbørs: Stor forsvarskamp av Skrtel

Martin Skrtel var klippen i Liverpools forsvar da Aston Villa presset som verst i annen omgang, og Liverpool.no kåret slovaken som gjestenes bestemann på Villa Park.

SPILLERVURDERING

Mignolet 7
Distribusjonen med beina må han fortsatt jobbe mer med, men er uredd i feltarbeidet på cornere i dag og bommer bare på en av situasjonene. Gjør en fantastisk redning på en Benteke-avslutning etter en times spill, midt i Villas beste periode i kampen.

Can 6
Er som vanlig rolig med ballen i beina. Er dog ikke like markant og kontant i forsvarsarbeidet som vi har sett ham i de siste kampene.

Skrtel 8
Gjør et par viktige inngripener tidlig i kampen, og gjør også et par veldig viktige blokkeringer i Villas beste periode. Har også en meget god heading som Guzan slår i stolpen og ut etter en corner tidlig i annen omgang. En stor forsvarskamp av slovaken, og vi kårer han til Liverpools beste.

Sakho 7
Har et par viktige inngripener i farlige situasjoner, og bruker både farten og fysikken sin til å holde Villa-angriperne på avstand. Spiller av og til på små marginer, og stresser unødig i et par situasjoner, men alt i alt en god kamp av franskmannen.

Markovic 7
Fikk mye større defensivt ansvar i denne kampen enn tilfellet har vært tidligere. Klarte seg relativt bra i løpedueller med Agbonlahor, selv om han kom litt på etterskudd i et par tilfeller. Jobbet bra, og forhindret en rekke innlegg. Kom mer med offensivt de siste tjue minuttene, og leverte da pasningsspill av god kvalitet.

Leiva 6
Klarte ikke å beskytte forsvarstrioen i tilstrekkelig grad da Villa satte inn et voldsomt press den første halvtimen av annen omgang. Har et meget godt skuddforsøk tolv minutter før slutt, som Guzan såvidt fikk slått til corner..

Henderson 7
Er duracell-kaninen på Liverpools midtbane i dag, og tar tak i kapteinsrollen på en slik måte at savnet av Gerrard ble minimalt. Gjør en herlig defensiv jobb, med en viktig inngripen i eget felt midtveis i annen omgang. Vakkert innlegg til Borini på Liverpools første mål.

Sterling 6
Fikk det ikke helt til å stemme i dag, og det ble ikke minst illustrert ved avslutningsforsøkene. Burde gjort det mye bedre da han kom alene med Guzan sju minutter før pause, og utnyttet heller ikke en god mulighet han fikk i annen omgang. Noterer seg for en assist på Lamberts scoring.

Moreno 6
Åpnet kampen friskt, og fikk en scoring annullert for en marginal offside. Var villig med offensivt, men slet med å få defensiv kontroll på sin side i Villas stormløp i første halvdel av annen omgang. Ble byttet ut tjue minutter før slutt.

Coutinho 7
Var borti det meste som Liverpool skapte offensivt før pause, men ble mer borte etter pause, og var ikke like markant da.

Borini 6
Gjør et meget vakkert mål, men burde ha gjort det langt bedre ved flere andre tilfeller der han fikk brukbare muligheter. Burde blant annet sentret til Coutinho for blank goal ved et tilfelle i annen omgang, men ble for egoistisk og prøvde selv isteden.

Lambert – Kommer inn for Borini når det gjenstår tjue minutter av kampen, og bidrar til å roe nervene med en herlig vending og vakker 2-0 scoring.

Enrique – Kommer inn for Moreno med tjue minutter igjen på kampuret, og bidrar til mer defensiv kontroll på venstresiden.

Ibe – Erstatter Sterling med drøye fem minutter igjen å spille, og dribler seg til en stor sjanse, der han nok burde ha sentret til en bedre plassert Lambert. Men et friskt innhopp av unggutten.