Sterling må stoppes

Dersom Sergio Aguero ikke kan spille, kan tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling fort bli Manchester Citys beste offensive kort på lørdag.

Nå er det ting som tyder på at Aguero rekker lørdagens match på Etihad, men likevel er det ikke tvil om at unge Sterling må stoppes. Toppscorerlisten i Premier League viser nemlig at han er Citys nest mest målfarlige spiller, bak nettopp Aguero. Sterling har gjort fire ligamål for City på 11 spilte kamper. Aguero står med seks mål. Den skadeforfulgte argentineren har imidlertid kun vært på banen i åtte ligakamper.

Statistikken viser at Sterling har tatt ytterligere steg i sin utvikling siden han forlot Liverpool under kontroversielle omstendigheter i sommer. Så langt står nemlig London-gutten, som fyller 21 år i desember, bokført med seks mål på 16 kamper for City. På samme tid forrige sesong hadde han spilt 17 kamper for Liverpool, og gjort tre mål.

Statistikken til Sterling i Liverpool for sesongen 2014/15 viser at han totalt gjorde 11 mål på 52 kamper. Sju av scoringene kom i løpet av 35 ligakamper. Etter tolv serierunder sto han bokført med tre ligamål.



For City har den hurtige flankespilleren som nevnt notert seg for fire ligamål på 11 kamper så langt. Tre av disse kom imidlertid i en og samme kamp, ja faktisk i en og samme omgang, i 5-1 seieren over Bournemouth.

Ut over dette har Sterling spilt fire Champions League-kamper for City og gjort ett mål, mens han også har nettet en gang i ligacupen, hvor han kun har vært på banen i en kamp. Tilsvarende tall med Liverpool forrige sesong viser like mange kamper i Champions League og ligacup, uten at han tegnet seg på scoringslista i det hele tatt.

Liverpool-legenden John Aldridge mener at Liverpool FC og Liverpools supportere nå må glemme at Raheem Sterling forlot klubben under kontroversielle omstendigheter, og heller fokusere på hvordan han skal stoppes på lørdag.

– Det viktigste er hvordan Liverpool klarer å håndtere Sterling på banen i helgen, skrev Aldridge i sin faste spalte i Liverpool Echo i går.

LES OGSÅ: Ting skar seg da Sterling ikke fikk utkjøpsklausul