Sterling møtte ikke opp til trening

Raheem Sterling meldte seg syk til onsdagens trening.

Tirsdag kveld kom nyheten om at Raheem Sterling truer med å utebli fra Liverpools pre-season turné til Asia og Australia på søndag.

Bare noen timer seinere møtte ikke Raheem Sterling opp til trening med Liverpool.

Sterling skal ifølge Liverpool Echo har ringt inn syk, og sagt han ikke kunne trene.

Liverpool har ifølge Echo avslått å kommentere sykdommen, men normal prosedyre i slike saker er at de sender en fra det medisinske støtteaparatet hjem til spilleren for å ta en vurdering. 

Riper i lakken

Det er selvsagt fult mulig at Sterling bare er for syk til å trene, men Sterlings rykte har fått seg noen kraftige riper i lakken de siste månedene.

Og allerede før han meldte seg syk, var det flere kommentatorer som la vekt på hva et dårlig rykte kan få å si for spilleren framover.

Det frynsete ryktet gjør selvsagt også at veldig mange i sosiale medier stiller spørsmål ved om Sterling virkelig er for dårlig til å trene med Liverpool i dag, spesielt i lys av ønsket om å ikke bli med på turneen. 

Etter at hans mulige boikott ble kjent på tirsdag har han blant annet blitt kritisert av sin tidligere lagkamerat i Liverpool Jamie Carragher.

Carragher mener nyheten om turneen ikke reflekterer bra på Sterling, og at han kan komme til å slite med å få gjenopprettet sin troverdighet.

- En ny dag - et nytt slag i trynet fra Raheem Sterling, slik åpner Liverpool Echos James Pearce sin kommentar om Sterling-sagaen, i en kommentar som ble publisert før Sterling meldte seg syk.

- Som Sterling har oppdaget gjennom denne triste sagaen, så får ikke spillere det alltid som de vil. Liverpools standpunkt er uendret, og i fravær av et akseptabelt bud fra City, vil det bli forventet at Sterling møter til flyet til Bangkok på søndag, skrev Pearce.

Pearce utelukket ikke i kommentaren at Sterling ville gå til streik.

- Etter hvordan Sterling og hans agent Aidy Ward har opptrådt de siste seks månedene, kan ingenting utelukkes, skrev han.

Fundamentale feil

Mike Calvin i BT Sports, mener Sterling etter det siste utbruddet har mistet retten til å kalle seg profesjonell.

- Interne forhold har åpenbart blitt brudd ned og ekstern bedømming vil bli hard og langvaring. Sterling er i ferd med å oppdage at tyngden av lønningsposen er irrelevant sammenlignet med byrden av offentlig søkelys. 

- Han har gjort den fundamentale feilen å bli assosiert med grådighet og overdreven selvforherligelse. Han har ignorert eksempelet med Ashley Cole, som aldri fikk den statusen han fortjente for sine prestasjoner, fordi han symboliserte det verste aspektet ved morderne fotball, skriver Calvin.

- Hvordan man blir oppfattet er sterkere enn realitet i fotball, siden det er en stammementalitet - og raskt å dra konklusjoner. 

Saken fortsetter under bildet.

- Suarez var verdt å kjempe for

Pearce  peker på at de nye overskriftene rundt Sterling er lite velkomne i sesongoppkjøringen, der Liverpool skal bygge laget på nytt.

- Luis Suarez var verdt å kjempe for å beholde, uansett hva slags tilbud Arsenal kom med for to år siden, det samme kan ikke bli sagt om Sterling. Hans form stupte de siste månedene av forrige sesong, etter at han gjorde det klart at han ville bli solgt.

- Hele sagaen har vært en PR-katastrofe for Sterling, slår Pearce fast, og viser til agentens uttalelser, intervjuet med BBC og den siste utviklingen.

LES OGSÅ: - Dette reflekterer ikke bra på Raheem