Stoke med tre strake treningskamp-tap

Alt er ikke rosenrødt i Stoke-leiren foran ligapremieren mot Liverpool. Pottemakerne har tapt sine tre siste treningskamper, og må trolig unnvære to av sitt lags beste spillere på søndag.

Tre strake tap for Brentford, 1 FC Køln og FC Porto er ingen ideell opptakt til ligapremieren mot Liverpool på søndag for Stoke City. Bedre blir det ikke av at laget trolig må unnvære to av sine største stjerner, Ryan Shawcross og Bojan.

Sistnevnte startet sin første kamp for Stoke på et halvt år i treningskampen mot FC Porto på søndag. Den tidligere Barcelona-spissen spilte i litt over en time i den kampen, men Stoke-manager Mark Hughes ønsker ikke å ta noen sjanser med playmakeren etter den alvorlige kneskaden han fikk i kampen mot Rochdale i januar.

- Det var fint å gi ham skikkelig med spilletid, for det trenger han nå. Det er viktig at han får spilletid, ikke bare med tanke på formen hans, men også for selvtilliten hans, sier Hughes til Stoke sin offisielle nettside.

- Det er helt tydelig at han ikke er der han skal være ennå, og det forstår han, men med den fremgangen han har vil han være tilbake der han skal være om ikke så alt for lenge. Men det vil utvilsomt ta litt tid.

- Han trener sammen med resten av gruppen nå, og vi vil fortsette å være tålmodige med han. Forhåpentligvis vil han være tilbake på sitt beste om ikke så alt for lenge.

Hughes har fått en bedre oversikt over tilstanden til sine spillere etter å ha deltatt i en turnering i Tyskland i helgen, der man spilte med to helt forskjellige lag mot 1 FC Køln og Porto.

- Helgen var en tankevekker for meg. Jeg må ta hensyn til at spillerne befinner seg på ulike nivåer rent formmessig. Noen av spillerne kom litt sent tilbake, så du har deres formnivå i bokhodet.

- Vi har fortsatt spillere på vei tilbake fra operasjoner. Karer som Bojan og Peter Odemwingie er på vei tilbake etter langtidsskader. Derfor må vi være litt forsiktige, og ta hensyn til noen enkeltspillere på bakgrunn av det jeg har sett i treningskampene.

- Når helgen kommer vil jeg plukke det jeg anser for mitt sterkeste mannskap basert på nåværende form.

Ryan Shawcross sliter med en vond rygg, og spilte ikke i Stokes treningskamper i helgen, mens Marko Arnautovic (lår) og Marc Wilson (ankel) haltet ut mot Porto på søndag. Bobby Moseley debuterte for Stoke som venstreback i den kampen.

Stokes lag i 3-0 tapet for Porto på søndag: Given (Haugaard 46); Cameron, Wollscheid, Wilson (Teixeira 79), Moseley; Whelan, Adam; Diouf, Bojan (Shenton 64), Arnautovic (Odemwingie 38), Crouch (Choulay 64).

Stokes lag i 2-1 tapet for 1 FC Køln på lørdag: Butland; Johnson, Teixeira, Muniesa, Pieters; Sidwell, Afellay (Odemwingie 59); Ireland, v.Ginkel, Walters; Joselu.