Stoke trolig uten sin kaptein mot Liverpool

Ryan Shawcross sliter med en vond rygg i forkant av ligaåpningen. Lokal journalist tipper laget som Stoke mønstrer på søndag.

Ryan Shawcross betegnes som «høyst usikker» foran kampen mot Liverpool, etter at en ryggskade truer med å holde midtstopperen ute i flere uker fremover.

Marc Wilson og Marko Arnautovic har også vært plaget med småskader, men ventes å bli spilleklare.

Martin Smith i The Sentinel i Stoke skriver at det er vanskelig å spå hvilket lag som Stoke vil stille med mot Liverpool, etter en pre-season hvor manager Mark Hughes har byttet mye på laget og gitt få hint om sin foretrukne startoppstilling. Resultatene og prestasjonene har også vært så som så.

De mest kjente spillerne som Stoke har hentet inn er Joselu fra Hannover, Philipp Wollscheid fra Bayer Leverkusen, Glen Johnson fra Liverpool, Ibrahim Afellay fra Barcelona og Marco van Ginkel på lån fra Chelsea.

Spillere som har forlatt Britannia inkluderer Robert Huth (Leicester), Steven N’Zonzi (Sevilla) og Asmir Begovic (Chelsea).

Smith tror at van Ginkel og Afeley vil starte av de nye, selv om rutinerte Ibrahim Afellay kan måtte nøye seg med en benkplass og nye Joselu går inn på topp. Joselu er for øvrig en spansk angriper som er 191 cm på strømpelesten.

Martin Smith er bekymret over at Shawcross er skadet, og at Robert Huth er blitt solgt, som kan gjøre Stoke uvanlig sårbare i det indre forsvaret. Wollscheid er for øvrig midtstopper og 194 cm høy, så noe er fortsatt ved det gamle hos Stoke.

Antatt lag mot Liverpool: Jack Butland; Geoff Cameron, Marc Wilson, Marc Muniesa, Eric Pieters; van Ginkel, Glen Whelan, Charlie Adam; Marko Arnautovic, Mame Diouf, Ibrahim Afellay. Reserver: Shay Given, Glen Johnson, Philipp Wollsheid, Jon Walters, Steve Sidwell, Peter Crouch, Peter Odemwingie