Stolt akademisjef

Alex Inglethorpe forteller om en stor kveld for akademiet da tre unggutter fikk sjansen mot Bournemouth.

– Det var en strålende kveld for alle som er involvert i akademiet, oppsummerer Inglethorpe til Liverpool Echo.

 

Connor Randall, Cameron Brannagan og Joao Carlos Teixeira startet onsdagens ligacupkamp mot Bournemouth, hvor Liverpool tok seg til kvartfinalen etter å ha vunnet 1-0.

 

– Jeg synes det var en veldig modig avgjørelse av vår manager Jürgen Klopp, som ga guttene tillit. Det var fantastisk å se dem spille sin rolle og være med på å sikre seieren.

 

– Jeg pratet med Connor etter kampen, og han var så stolt. I førsteomgang spilte han mot en talentfull spiller i Marc Pugh, som gjorde livet hans vanskelig - men en av kvalitetene hans er at han aldri gir opp. Han gir seg ikke.

 

– Jeg synes han var god og effektiv fremover, i tillegg til å forsvare seg bra i andreomgang. Han hadde noen gode øyeblikk i deres boks, med flotte løp. Han kan være fornøyd med innsatsen.


(Saken fortsetter under bildet.)

 

– Cameron blir ikke stresset, og blir sterkere og mer aggressiv for hver måned som går. Han så bra ut på onsdag kveld. Han hadde en veldig trygg kamp på midtbanen, og så ikke malplassert ut i det hele.

 

Joao Carlos Teixeira imponerte litt lenger fremme på banen.

 

– Joao er litt annerledes fra Cameron og Connor, fordi han kom til Liverpool fra Sporting Lisboa i ung alder. Han spilte sist for førstelaget da han debuterte mot Fulham for to sesonger siden. Det var strålende å se han spille en stor rolle i vinnermålet. Du forventer overraskelser med Joao. Et øyeblikk tror du han har tatt ballen med seg for langt ut, og i neste øyeblikk kommer han med et øyeblikks frekkhet slik han gjorde med hælsparket før målet.

 

– Han er en talentfull gutt med strålende kreativitet. Hver gang jeg ser ham ser han mer moden ut. Han var uheldig som ikke scoret med forsøket som gikk i nettveggen, og frisparket som tvang frem en god redning. At han tar på seg slikt ansvar viser personligheten hans.

 

– Joao hadde en fin tid i Championship med Brighton forrige sesong, før han fikk en stygg skade. Han fortjener mye skryt for hvordan han har slått tilbake. Han har jobbet så hardt i sommer, og han fikk belønningen på onsdag kveld. Han har stor selvtillit, og så komfortabel ut.

 

– Det fine med denne trioen er at de ikke vil ta av, og det er det viktigste. Selvtilfredshet kan være litt som en sykdom, og jeg er ikke i tvil om at de tre guttene vet at de har fortsatt mye å lære, og har hardt arbeid foran seg - men det er en fin anerkjennelse for det de har gjort til nå.