Store forandringer i forsvaret mot Blackburn

Liverpools stabile treer bakover på banen – Emre Can, Martin Skrtel og Mamadou Sakho – har vært sentral for rødtrøyene etter nyttår. Men nå er to av dem satt ut av spill på grunn av suspensjon.

De tre forsvarsklippene er trolig blant spillerne Brendan Rodgers skriver opp først når han setter opp Liverpools lagoppstillinger. Can har spilt samtlige kamper etter nyttår, Skrtel har bare vært fraværende i tre, mens Sakho står oppført i alle bortsett fra de fem han gikk glipp av på grunn av en hofteskade.

Men i forkant av stormøtet med Arsenal måtte Liverpools manager gjøre endringer. Kolo Touré kom inn og tok plassen til Skrtel, som hadde blitt ilagt en karantene på tre kamper etter å ha stemplet Manchester United-keeper David de Gea for omtrent to uker siden.

Slet uten Skrtel

Ivorianeren virket rusten og ukomfortabel i sin første Premier League-start siden første nyttårsdag, og i sluttminuttene ble vondt til verre for Rodgers’ defensive struktur. Can pådro seg sitt andre gule kort og må følgelig se FA-cupkampen mot Blackburn fra tribunen.

Det betyr at det kun er Sakho som er tilgjengelig av Liverpools faste forsvarsrekke i kampen som ikke kan tapes dersom klubben fortsatt skal ha muligheten til å hente hjem sølvtøy denne sesongen.

Alternativene til manageren kan ikke skryte på seg spesielt mange kampminutter den siste tiden. Glen Johnson startet riktignok i hjemmekampen mot Blackburn, men bortsett fra en hel gjennomkjørin i januar og fire innhopp, har ikke 30-åringen spilt andre kamper dette året.

Ny start for Lovren?

Dejan Lovren, som ikke har vært involvert i de tre siste ligarundene, får trolig sjansen igjen. Kroaten startet alle de fem kampene Sakho ikke spilte – mot Southampton, Besiktas, Manchester City, Burnley og Blackburn – fra 22. februar til 8. mars, og han hadde innhopp i alle de tre kampene før det.

Mot Blackburn er det derfor sannsynlig at Liverpool-fansen får se en stoppertrio som ikke har startet sammen tidligere denne sesongen. Får Sakho og Touré fortsette i startelleveren, ligger Lovren an til å overta etter Can på Ewood Park. Jon Flanagan har foreløpig ikke vært på banen denne sesongen, etter at han måtte gjennom en kneoperasjon i fjor høst.

Hvem mener du Rodgers bør stille med i forsvaret i den viktige FA-cupkampen mot Blackburn onsdag kveld? Stem i KopVote på forsiden av Liverpool.no.