Store utskiftninger i trenerteamet

Engelsk presse melder at verken Gary McAllister eller Sean O’Driscoll blir værende i støtteapparatet.

Det er bare noen måneder siden duoen, henholdsvis førstelagstrener og assistentmanager, ble ansatt av klubben, men når Jürgen Klopp tar over som manager, henter han med seg eget team.

Det melder blant annet The Telegraph, Daily Express og The Guardian i ettermiddag.

Klopp tar som ventet med seg Zeljko Buvac, assistentmangeren i Borussia Dortmund, og Peter Krawietz, både trener og videoanalytiker, til Anfield. Begge har samarbeidet med tyskeren i lang tid.

Les også: Dette er Klopps trenerteam

Saken fortsetter under.

«Macca» får ny rolle?

O’Driscoll mister jobben, mens McAllister trolig får et tilbud om en rolle på akademiet eller generelt i klubben. Foreløpig er det uvisst om Klopp er åpen for ideen om en tidligere spiller om bord, men ifølge The Telegraph er det så langt ingenting som tilsier det.

The Guardian skriver at både McAllister og O'Driscoll hadde en ettårskontrakt med klubben. BBC-journalist Phil McNulty skriver at McAllister, selv etter å ha fått beskjeden, ledet Liverpool under dagens treningsøkt på Melwood.

I tillegg har Chris Davies, som ledet analysene over motstanderlag, og som Brendan Rodgers fikk med seg i apparatet i 2012, også mistet jobben. Det samme har Glen Driscoll.

Beholder trolig jobbene

Men noen profiler fra støtteapparatet beholdes, opplyser avisene. Pepijn Lijnders, spillerutvikleren som rykket opp fra akademiet etter forrige sesong, og fitnessjef Ryland Morgans fortsetter i jobbene sine.

Det gjør sannsynligvis også keepertrener John Achterberg, ifølge James Pearce i Liverpool Echo. Klopp hadde Wolfgang de Beer i Dortmund-apparatet, men 51-åringen befinner seg fortsatt i den tyske klubben – hvor han har vært keepertrener siden 2002.

Liverpool har foreløpig ikke bekreftet endringene.

Det ventes for øvirg at Klopp skriver under på en avtale med Liverpool i dag, og kunngjøringen fra klubben kan komme i kveld. Den første pressekonferansen gjennomføres trolig på Anfield i morgen.