Storfornøyd med det defensive spillet

Dejan Lovren og resten av Liverpool-forsvaret levde opp til managerens forventninger mot Stoke.

Merseyside-laget holdt nullen mot samme klubb og på samme bane som de så seks baklengsmål renne inn for 77 dager siden. Det gleder Brendan Rodgers, som påpeker at det defensive er noe Liverpool har fokusert på i sommer.

Se video: Coutinhos magiske matchvinnermål

– Der var vi sterke. Vi visste vi var nødt til å forsvare oss bra, og da vet vi samtidig at vi har god nok kvalitet til å angripe og vinne kampen. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen; det føles definitivt bedre enn for elleve uker siden, sier han, ifølge Liverpool Echo.

– Stopperne var utmerkede

Nordiren stilte med det samme forsvaret som holdt nullen i treningskampen mot HJK Helsinki forrige helg, noe som betød offisielle debuter for backene Nathaniel Clyne og Joe Gomez. Sentralt sto Martin Skrtel og Dejan Lovren støtt.

Saken fortsetter under.

INGEN BAKLENGSMÅL: Lovren holdt ingenting igjen i duellene for å stenge buret på Britannia.

Sistnevnte, som slet i sin første sesong på Anfield, får mer enn godkjent av Rodgers mot Stoke. Liverpool.no mener Lovren spilte en av sine bedre kamper med liverbirden på brystet, og manageren mener han kan argumentere for at dette var 26-åringens beste oppvisning så langt.

– Jeg tror han fikk selvtillit av å vite at han skulle starte, og han håndterte utfordringen veldig bra i dag. De to midtstopperne var utmerkede, legger Rodgers til.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson sa spillerne gikk inn til oppgjøret med et mål om å legge det grufulle 1–6-tapet fra sesongavslutningen bak seg. Manageren mener det harde arbeidet på treningsfeltet i sommer nå gir betaling.

– Vet vi har kvaliteten inne

– Kampen i mai var et unntak, som jeg sa på forhånd. Det var en unik kamp og ga ikke et riktig bilde av det laget jeg har hatt gjennom tre år her. Men det skjedde likevel, og man må være bedre enn det, forklarer 42-åringen.

– Vi jobbet med å bli mer besluttsomme under sesongoppkjøringen. Den defensive organiseringen og det kollektive presset måtte bli bedre, for vi vet vi har kvaliteten inne. Dette var en veldig fin seier for oss, konkluderer han.

Les også: Henderson: – Vi ønsket å legge det bak oss

Neste ligakamp for Liverpool er hjemme mot Bournemouth mandag 17. august.