Storfornøyd med forsvarsarbeidet

West Ham-manager Slaven Bilic sier spillerne fulgte planen til punkt og prikke på Anfield.

Kroaten advarte Liverpool før kampen ved å si at West Ham ikke ville nøle med å legge seg bakpå og «parkere bussen» for å hindre baklengsmål mot Brendan Rodgers’ mannskap.

– Vi parkerte bussen, men vi hadde ikke håndbrekket oppe, sier Bilic, ifølge BBC.

Gjestene sjokkerte The Kop og tok ledelsen etter bare tre minutter. Aaron Cresswell fikk ballen høyt i banen etter en svak Liverpool-klarering, og venstrebacken fant Manuel Lanzini i boksen. Argentineren satte inn 1–0 fra kloss hold.

– Utførte planen perfekt

Roberto Firmino traff stolpen kort tid etter, men nærmere kom aldri de helrøde. West Ham var kompakte og holdt vertene unna angrep, og de var ikke redde for å flytte spillere frem på kontringer.

– Vi spilte bra, vi startet bra. Vi var velorganiserte og hadde en plan. Spillerne utførte den helt perfekt. Bevegelsene, konsentrasjonen og ballbruken var på øverste nivå, fortsetter Bilic.

Mark Noble doblet ledelsen i samme omgang etter et stygt balltap av Dejan Lovren ute ved eget hjørneflagg, før Diafra Sakho avsluttet kampen med en fin prestasjon og god avslutning som resulterte i solide 3–0.

Liverpool hadde ballen klart mest i kampen, men kom bare til ett fattig skudd på mål. Bortelaget fra London hadde til sammenlikning fem avslutninger som traff buret.

– Det var rett og slett strålende forsvarsspill da vi ikke hadde ballen, konkluderer West Ham-sjefen.