Stortalent nærmer seg Liverpool

Charlton-forsvarer Joe Gomez (18) forventes å gjennomføre den medisinske testen hos Liverpool i nær fremtid, skriver London-avis. Rødtrøyene håper å fullføre overgangen i løpet av uka.

Selv om klubber som Arsenal og Manchester City er interesserte, vinner Liverpool trolig kampen om Gomez’ signatur. Det melder velinformerte Paul Joyce i Daily Express, lokalavisen Liverpool Echo, South London Press og BBC-journalist Ben Smith.

De røde fra Anfield vil betale 3,5 millioner pund for tenåringen, med prestasjonsbaserte bonuser som et senere tillegg. Charlton ønsker ifølge Daily Express en pakkeløsning som gir dem rundt 8 millioner pund.

Gomez kan også bli lånt rett tilbake til hovedstadsklubben, som ga unggutten 24 opptredener i Championship forrige sesong, men det bestemmes sannsynligvis ikke før sesongoppkjøringen er gjennomført, melder South London Press. Ben Smith i BBC skriver at man kan forvente et Gomez-utlån dersom han kommer til Anfield i sommervinduet.

Les også: Selger trolig Sebastián Coates

– Ambisjonen min er bare å spille på høyest mulig nivå, sa Gomez, med en rekke aldersbestemte landskamper for England, under et intervju med London-avisen i desember i fjor.

Den 188 centimeter høyre Charlton-spilleren kan bekle både midtstopper- og høyrebackplassen. I mai for ett år siden spilte han fast på U17-landslaget som vant EM i Malta, og han kom i etterkant med på turneringens lag. Denne sesongen ble forsvareren kåret til «Årets unge spiller» i Charlton.