Sunderland vil by på Coates

Sunderland akter å legge inn et bud på Liverpool-stopper Sebastian Coates. Uruguayaneren blomstret på lån hos nordøst-klubben mot slutten av sesongen.

Det er lokalavisen Sunderland Echo som slår fast at Sunderland kommer til å legge inn et bud på Coates, for å sikre seg midtstopperen på en permanent overgang fra Liverpool.

Uruguayaneren spilte bare fire ligakamper før Dick Advocaat ble utnevnt som manager i Sunderland, men Coates imponerte stort i sesongens seks siste kamper, og var en sterk bidragsyter til at The Black Cats beholdt plassen i Premier League.

Liverpool ønsker å selge Coates, ifølge Sunderland-avisen, og mener at han vil være tilgjengelig for en brøkdel av de £7M som Anfield-klubben ga for ham sommeren 2011.

Lokalavisen tror at lønnen Coates har i Liverpool er det største problemet med hensyn til å få i stand en overgang. Sunderland dekket bare en del av Coates sin lønn denne sesongen.

Leicester er også ute etter Coates, og kan komme til å gi Sunderland kamp om stopperen. På Stadium of Light håper man likevel at Liverpool-spilleren skal bli en av to midtstoppere som klubben sikrer seg permanent denne sommeren. Veteranen Wes Brown forlater trolig Sunderland når hans kontrakt løper ut i slutten av denne måneden, og The Black Cats ønsker å ha hans erstatter klar tidlig. Den andre stopperen som Sunderland har på blokka i sommer er Cetics Virgil van Dijk.

Hva synes DU Liverpool bør gjøre med Sebastian Coates i sommer? Selge, låne ut eller beholde ham i førstelagstroppen? Avgi stemme i vår Kop Vote på forsiden.