Tapte kvartfinalen

England U17, med Liverpool-spillerne Herbie Kane og Trent Arnold i troppen, tapte kvartfinalen i U17-EM på lørdag. I morgen spiller de play-off om VM-plass mot Spania.

England vant sin innledende gruppe i U17-EM, men tapte knepent 1-0 for Russland i lørdagens kvartfinale i Burgas. Herbie Kane spilte hele kampen, mens Trent Arnold var ubenyttet reserve. Det hører med til historien at England brente et straffespark like før Russland tok ledelsen.

John Peacocks mannskap drar ikke hjem fra Bulgaria ennå. De skal nemlig møte Spania, som også tapte sin kvartfinale, i en playoff-kamp i morgen om retten til en plass i verdensmesterskapet i Chile i oktober.

Trent Arnold ser frem til kampen i morgen ettermiddag, som har avspark klokken 15.00 i Sliven, hvor han håper å få spilletid.

- Jeg tror ikke jeg skjønner helt hvor stor denne muligheten er for oss. Jeg er fra West Derby i Liverpool, og jeg kjenner ikke til noen andre fra mitt nærområde som har spilt i et VM. Det skjer bare ikke gutter som meg. Jeg vil gjøre alt for å komme dit. Det vil i så fall bli en uforglemmelig opplevelse, sier Arnold til det engelske fotballforbundets nettside.

- Jeg forestilte meg alltid at jeg var Steven Gerrard når jeg spilte fotball som guttunge. Han er scouser som meg, og alle ser opp til ham. Jeg tror alle verdsetter hans talent, og hva han har gjort for klubblaget og også landslaget i VM-sluttspill. Nå kan jeg få sjansen til å spille i et VM.

Arnold kom inn fra benken i Englands første kamp i Bulgaria, 1-0 seieren over Italia. Han spilte hele kampen da det ble 1-1 mot Holland i neste kamp. Dessverre ble han skadet, og kunne ikke spille i den siste gruppespillkampen mot Irland. Og på lørdag var han altså ubenyttet reserve.

- Det har gått litt opp og ned i dette mesterskapet. Jeg har sett på fra sidelinjen de to siste kampene, og gjennom det er jeg blitt mer bevisst hva jeg må bli bedre på. Jeg har fått analysert kampene.

- Man må sette sjansene sine i turneringer som dette. Det er den største lærdommen jeg har høstet. Vi har bare scoret tre mål, og kampene har vært veldig jevne. Så det beviser at du må være kynisk både i forsvar og angrep.

Spania er altså laget som må slås om det skal bli VM-sluttspill til høsten for England.

- De har et sterkt lag, men vi har lært av tapet for Russland, og har tro på at vi skal få et godt resultat mot Spania og ta oss til VM i Chile.

- Vi frykter dem ikke, men vi vet vi møter et topplag. De forandrer ikke spillestil, uansett hvem de møter. De spiller sin fotball. Det må vi håndtere. Vi må være konsentrerte, og sørge for at vi ikke gjør noen tabber. Vi må være solide og tette igjen bakover, unngå tidlige baklengsmål, og ta vare på sjansene våre.